• Sečanj dobio 43 miliona za uređenje atarskih puteva i vodovodne mreže

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu opredelio je više od 43 miliona dinara za rekonstrukciju atarskih puteva i uređenje vodovodne mreže u nekoliko sela na području opštine Sečanj, saopštila je lokalna samouprava.   Predsednik sečanjske opštine Predrag Rađenović potpisao je ugovore o sufinansiranju atarskih puteva u Jarkovcu, Neuzini, Jaši Tomiću i Šurjanu, kao i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sečanj dobio 43 miliona za uređenje atarskih puteva i vodovodne mreže

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu opredelio je više od 43 miliona dinara za rekonstrukciju atarskih puteva i uređenje vodovodne mreže u nekoliko sela na području opštine Sečanj, saopštila je lokalna samouprava.

   

  Predsednik sečanjske opštine Predrag Rađenović potpisao je ugovore o sufinansiranju atarskih puteva u Jarkovcu, Neuzini, Jaši Tomiću i Šurjanu, kao i za uređenje vodovodne mreže u Krajišniku, Neuzini, Jarkovcu, Banatskoj Dubici i Boki.

   

  Za atarske puteve Pokrajina je obezbedila 13 miliona dinara, što čini 57 odsto ukupne vrednosti radova. Ostatak sredstava, više od deset miliona, obezbedila je lokalna samouprava. To je nastavak projekta uređenja ovih puteva, a prošle godine je urađena „stabilizacija“ atarskog puta Boka – Jarkovac.

   

  Zajedničkim sredstvima Pokrajine i Opštine Sečanj biće finansirana i zamena vodovodne mreže u Banatskoj Dubici. Prva faza podrazumeva potpunu zamenu čvorišta. Druga, koja bi trebalo da počne na jesen, obuhvata kompletnu zamena azbestnih cevi u selu. Do sada je to urađeno u Krajišniku, Neuzini i Jarkovcu, a Banatska Dubica je četvrto selo po redu.

   

  Pročitajte još: Agrosoj sve poslove obavio na vreme, sledi nastavak planiranih investicija

   

  Takođe, tri i po miliona dinara biće uloženo u zamenu jednog kraka vodovoda u Boki, s obzirom na to da su meštani do sada imali problema sa vodosnabdevanjem.

   

  Po rečima predsednika opštine Sečanj Predraga Rađenovića, svi ovi radovi trebalo bi da budu završeni do kraja oktobra. Već u petak kreće administrativni deo posla.

   

  – Pored ovih, planirane su i druge investicije, a prva sledeća za koju se obezbeđuju sredstva je rešavanje problema divljih deponija – najavio je Rađenović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat