• Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat ulazi u završnu fazu

  Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat, u dužini od 24 kilometra, ulazi u završnu fazu, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. U železničkoj stanici Perlez, sredinom februara, bili su u toku radovi na rekonstrukciji drugog, prolaznog koloseka, kao i na zameni dve skretnice.   „Nakon završetka radova u stanici Perlez, preostalo je da se rekonstruiše još oko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat ulazi u završnu fazu

  Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat, u dužini od 24 kilometra, ulazi u završnu fazu, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. U železničkoj stanici Perlez, sredinom februara, bili su u toku radovi na rekonstrukciji drugog, prolaznog koloseka, kao i na zameni dve skretnice.

   

  „Nakon završetka radova u stanici Perlez, preostalo je da se rekonstruiše još oko 500 metara koloseka na otvorenoj pruzi između Farkaždina i Orlovata, zatim prolazni kolosek u stanici Farkaždin, kao i da se zameni oko 150 metara šina kod mosta na Tisi. Time će biti završeni glavni radovi na zameni kolosečne rešetke između Titela i Orlovata“, navode u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Primedbe na funkcionisanje ulične rasvete u Zrenjaninu traju godinama

   

  Rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat počela je 6. septembra prošle godine i rok za realizaciju celog posla je 200 dana. To znači da će trajati do aprila.

   

  „Do sada je urađeno oko 95 odsto glavnih radova, a oni se odvijaju prema planiranoj dinamici. Ti radovi uključuju zamenu kolosečne rešetke, odnosno šina i pragova, zatim mašinsko polaganje i regulisanje koloseka, dopunu tucanika i rešetanje. Nakon toga sledi konačno puštanje u rad. Rekonstrukcija pruge obavlja se polovnim šinama i betonskim pragovima, koji su pre izgradnje brze pruge bili korišćeni na deonici Nova Pazova – Stara Pazova“, objašnjavaju u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

  rekonstrukcija pruge titel - orlovat
  Foto: Infrastruktura železnice Srbije

   

  Brzina vozova će biti povećana sa 20 na 60 kilometara na sat

   

  Po završetku ovog posla, osovinsko opterećenje pruge biće povećano sa 16 na 22,5 tona po osovini, a brzina vozova sa dosadašnjih 20 na 60 kilometara na sat. To će privredi ovog regiona omogućiti kvalitetniji i efikasniji transport robe železnicom. Putnički železnički saobraćaj na ovom železničkom pravcu se ne odvija.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Izvođenje radova na deonici Titel – Orlovat „Infrastruktura železnice Srbije“ finansira iz sopstvenih sredstava. Reč je o železničkoj deonici na pruzi Novi Sad – Rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat. Rekonstrukcija deonice Titel – Orlovat predstavlja deo obnove alternativnog železničkog pravca Pančevo – Orlovat – Novi Sad, sa železničkom deonicom Orlovat – Zrenjanin. Poslednji put deonica Titel – Orlovat rekonstruisana je pre više od pola veka.

   

  Rekonstrukciju ove pruge izvodi preduzeće ZGOP iz Novog Sada.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat