• Radovi posle šest decenija: Završena rekonstrukcija pruge Orlovat – Lukićevo (Video)

  „Infrastruktura železnice Srbije“ je saopštila da je krajem novembra završena rekonstrukcija pruge Orlovat – Lukićevo. Rekonstruisano je ukupno devet kilometara otvorene pruge između pomenuta dva sela na teritoriji grada Zrenjanina, kao i jedan kilometar staničnih koloseka u Orlovatu. Zamenjeno je i pet skretnica na ovoj pruzi i uređeno pet putnih prelaza.   PROČITAJTE JOŠ: Vlast […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radovi posle šest decenija: Završena rekonstrukcija pruge Orlovat – Lukićevo (Video)

  „Infrastruktura železnice Srbije“ je saopštila da je krajem novembra završena rekonstrukcija pruge Orlovat – Lukićevo. Rekonstruisano je ukupno devet kilometara otvorene pruge između pomenuta dva sela na teritoriji grada Zrenjanina, kao i jedan kilometar staničnih koloseka u Orlovatu. Zamenjeno je i pet skretnica na ovoj pruzi i uređeno pet putnih prelaza.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vlast se oglušila o zahtev građana: Za sada ništa od biciklističke staze u Mužlji

   

  „Zamenjen je celokupan gornji sloj pruge, što je obuhvatalo postavljanje novih betonskih pragova, šina i tucanika, kao i rešetanje i mašinsko regulisanje koloseka. Radovi su trajali šest meseci i završeni su u roku, a vrednost posla iznosila je oko 500 miliona dinara. Izvođač radova bila je novosadska kompanija ZGOP“, saopštili su iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

   

   

  Svakodnevno prođe 10 do 12 teretnih vozova

   

  Pruga je pre rekonstrukcije bila u jako lošem stanju, jer su poslednji put radovi na ovoj deonici izvedeni u periodu od 1963. do 1965. godine. Brzina vozova je iznosila svega 30 do 40 kilometara na sat, a nosivost pruge bila je 16 tona po osovini.

   

  Nakon rekonstrukcije, osovinska nosivost pruge povećana je sa 16 na 22,5 tona po osovini, što je bilo i najbitnije, s obzirom na to da se na ovoj deonici odvija samo teretni železnički saobraćaj.

   

  Svakodnevno između Orlovata i Lukićeva prođe 10 do 12 teretnih vozova, što je na godišnjem nivou između 3.500 i 4.500 železničkih kompozicija.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Radovima na deonici Orlovat – Lukićevo prethodila je uspešno okončana rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat u dužini od 25,4 kilometra, koja je završena krajem maja, kao i od Rimskih Šančeva do Titela 2018. godine. Planirano je da u narednom periodu radovi budu nastavljeni od Lukićeva u pravcu Kumana“, navode u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat