• Prirodno bogatstvo našeg regiona: Istraživači otkrili reckavog plavca (Foto)

  Tokom intenzivnih entomoloških istraživanja, obavljenih prethodnih nedelja na području kojim upravlja zrenjaninska ustanova „Rezervati prirode“, otkriven je reckavi plavac. Reckavi plavac je vrsta leptira koja se sporadnično pojavljuje u Vojvodini.   U Specijalnom rezervatu prirode „Ritovi donjeg Potisja“, odnosno u staroj šumi topole, otkrivene su i larve insekta Cucujus cinnaberinus, o kojem je do ove […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prirodno bogatstvo našeg regiona: Istraživači otkrili reckavog plavca (Foto)

  Tokom intenzivnih entomoloških istraživanja, obavljenih prethodnih nedelja na području kojim upravlja zrenjaninska ustanova „Rezervati prirode“, otkriven je reckavi plavac. Reckavi plavac je vrsta leptira koja se sporadnično pojavljuje u Vojvodini.

   

  U Specijalnom rezervatu prirode „Ritovi donjeg Potisja“, odnosno u staroj šumi topole, otkrivene su i larve insekta Cucujus cinnaberinus, o kojem je do ove godine bilo veoma malo podataka. Istraživanje je, inače, sprovelo Udruženje za održivi razvoj i očuvanje prirodnih staništa „HabiProt“ iz Novog Sada.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Lisice i šakali poklali živinu u dvorištima u Elemiru! (Video)

   

  Takođe, tokom poslednjeg izlaska na teren, u Parku prirode „Rusanda“ su pronađene nove lokacije za dve veoma retke stenice.

   

  Tokom celokupnog istraživanja, koje je u Specijalnom rezervatu prirode „Ritovi donjeg Potisja“ i Parku prirode „Rusanda“ sprovelo udruženje „HabiProt“, u njemu je aktivno učestvovala i Jasna Jovanov, diplomirani biolog – master, zaposlena u Ustanovi „Rezervati prirode“, na mestu stručnog saradnika za zaštitu prirode.

   

  reckavi plavac
  Reckavi plavac (Foto: Rezervati prirode)

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat