• Pet porodica iz okruga dobilo sredstva za kupovinu nekretnina čije će vlasnice biti žene

  Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je 29 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Vojvodine, za kupovinu nekretnina čije će vlasnice biti žene.   Među dobitnicima sredstava nalazi se i pet porodica iz opštine Novi Bečej. Po 1,6 miliona dinara za kupovinu nekretnina dobili su Ivana i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pet porodica iz okruga dobilo sredstva za kupovinu nekretnina čije će vlasnice biti žene

  Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je 29 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Vojvodine, za kupovinu nekretnina čije će vlasnice biti žene.

   

  Među dobitnicima sredstava nalazi se i pet porodica iz opštine Novi Bečej. Po 1,6 miliona dinara za kupovinu nekretnina dobili su Ivana i Dragan Rođenkov, Marina Radonić i Goran Jankov, kao i Izabela i Dejan Stojkov, svi iz Novog Miloševa, zatim Ivana Marinkov i Dušan Stanaćev iz Bočara, i Slađana Marković i Saša Novaković iz Kumana.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Milioni za suzbijanje komaraca u mestima gde je registrovana groznica Zapadnog Nila

   

  Cilj ove mere je rešavanje stambenog pitanja porodica i povećanje broja žena vlasnica nekretnina. Ovogodišnjim konkursom je, za te namene, opredeljeno 45 miliona dinara.

   

  – Konkurs smo prvi put realizovali prošle godine kada su 34 žene postale vlasnice nekretnina, od kojih su njih 12 samohrane majke. Prošle godine budžet je takođe bio vredan 45 miliona dinara, a maksimalan iznos je bio 1,2 miliona dinara. Ove godine, maksimalan iznos je 1,6 miliona dinara – rekao je Vuletić.

   

  Jačanje porodice i unapređivanje položaja žena

   

  Na ovaj način se istovremeno utiče na jačanje porodice i unapređivanje položaja žena.

   

  – Prema nedavno završenom popisu, na teritoriji Vojvodine žene čine 51,4 odsto ukupnog stanovništva, a samo četvrtina njih su vlasnice nekretnine. Tačnije, 13 odsto žena su vlasnice, a 12 odsto suvlasnice – rekao je Vuletić.

   

  On je dodao da Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova realizuje više demografskih mera, kao i mera za osnaživanje žena.

   

  Iako je ovaj konkurs namenjen porodicama – bračnim i vanbračnim zajednicama, prvi put su i samohrane majke prepoznate u sistemu podrške. Stoga će ove godine njih deset rešiti svoje stambeno pitanje.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Sekretar Vuletić je ukazao da se povećanje broja žena vlasnica nekretnina smatra dobrom osnovom za pokretanje sopstvenog biznisa, otvaranje firme, dobijanje subvencija, kao i za dalji ekonomski napredak žene, porodice i društva u celini.

   

  Dvoiposobna kuća u Mihajlovu za 18.000 evra: Površine je 150 kvadrata i ima veliko dvorište

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat