• Otvorena Fabrika vode u Čurugu, počinje izgradnja i u Temerinu i Beočinu

  Fabrika vode u Čurugu svečano je otvorena danas, a ovom događaju je prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. On je tom prilikom istakao da je rešen problem vodosnabdevanja u tom mestu i da će građani imati ispravnu i zdravu vodu za piće po najvišim standardima.   Sistem za pripremu vode za naselje Čurug ima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otvorena Fabrika vode u Čurugu, počinje izgradnja i u Temerinu i Beočinu

  Fabrika vode u Čurugu svečano je otvorena danas, a ovom događaju je prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. On je tom prilikom istakao da je rešen problem vodosnabdevanja u tom mestu i da će građani imati ispravnu i zdravu vodu za piće po najvišim standardima.

   

  Sistem za pripremu vode za naselje Čurug ima kapacitet od 30 litara u sekundi. Proizvodnja može da bude aktivna 24 časa na dan, čime je uz rezervoar zapremine 250 kubnih metara moguće pokriti sve nivoe potrošnje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Gradiće se obilaznica oko Melenaca: Dužina planirane trase je oko šest kilometara

   

  – Vrednost ove investicije je nešto više od 100 milona dinara. Za pohvalu je što je najznačajniji deo sredstava izdvojila lokalna samouprava. Prioritet Pokrajinske vlade je izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode širom Vojvodine – izjavio je Mirović.

   

  fabrika vode u čurugu
  Foto: Pokrajinska vlada

   

  Mirović: Primer kako treba raditi stručno i odgovorno

   

  Prema Mirovićevim rečima, u toku je priprema za izgradnju fabrika vode u Temerinu i Beočinu, dok su u Odžacima počeli radovi.

   

  – Zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada pripremamo izgradnju fabrike vode kapaciteta 600 litara u sekundi, koja će snabdevati Novi Sad u budućnosti. Ranijih godina smo realizovali projekte i u Kovačici, a uz pomoć Vlade Srbije, Vršac i Kikinda su dobili nova postrojenja za preradu vode. Narednih godina ćemo sa više finansijskih sredstava realizovati ovakve poslove na teritoriji Vojvodine. Ovo je jedan od primera kako treba raditi stručno, profesionalno i odgovorno, u zadatim rokovima – istakao je Mirović.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dušeci koji rešavaju problem tokom dugog bolovanja

   

  Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ova investicija od izuzetne važnosti jer obezbeđuje kvalitetnu pijaću vodu.

   

  – Zajedničkim sredstvima rešili smo problem pijaće vode za narednih 30 do 50 godina. Od kada je izgrađen vodovod u Čurugu, 1970. godine, u ovoj oblasti nije bilo kapitalnijih ulaganja. U toku je izrada urbanističkih planova za izgradnju fabrike vode u Gospođincima – naveo je Radanović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin