• Novobečejci potpisuju peticiju za ukidanje naplate zastarelih računa

  U opštini Novi Bečej u toku je potpisivanje peticije kojom građani od lokalne samouprave traže da prestane sa naplatom zastarelih potraživanja. Kako tvrde organizatori peticije, Opština Novi Bečej je u prethodnom periodu poslala 9.000 opomena građanima, među kojima su neki i pokojnici.   PROČITAJTE JOŠ: Banatski Despotovac: Kad jednom odu mladi se više ne vraćaju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novobečejci potpisuju peticiju za ukidanje naplate zastarelih računa

  U opštini Novi Bečej u toku je potpisivanje peticije kojom građani od lokalne samouprave traže da prestane sa naplatom zastarelih potraživanja. Kako tvrde organizatori peticije, Opština Novi Bečej je u prethodnom periodu poslala 9.000 opomena građanima, među kojima su neki i pokojnici.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Banatski Despotovac: Kad jednom odu mladi se više ne vraćaju u selo

   

  „Pre desetak dana građanima su uručene opomene za neplaćene račune iz 2011, 2012 i 2013. godine. Ispostavilo se da mnoge od pomenutih računa stanovnici uopšte nisu ni dobili. Bez obzira na takav propust, Opština je odlučila da uz osnovni dug naplaćuje i višegodišnje kamate. A one najčešće iznose više od glavnice duga. Prilikom konsultacije sa advokatima, dužnici su dobili informaciju da, ukoliko potražilac nije slao opomene za dugovanja u periodu od pet godina, dugovanje zastareva i nije naplativo“, navode potpisnici peticije.

   

  Kako tvrde, lokalna samouprava nije uvažila ovaj argument pravnika, niti je uzela u obzir preko 2.000 podnetih žalbi na opomene. Zato su se građani organizovali i, kao prvi korak, pokrenuli potpisivanje peticije za ukidanje protivzakonite naplate i povraćaj novca onima koji su ga već uplatili.

   

  Organizatori peticije kažu da je odziv građana izuzetno veliki. Očekuju da u prilično kratkom roku dođu do optimalnog broja potpisa.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat