• Novi Bečej će studentima dodeliti 55 stipendija čiji je iznos povećan

  Opština Novi Bečej, odnosno komisija koju je formirala, raspisala je konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije ove srednjobanatske opštine.   U ovoj školskoj godini, za period od oktobra 2022. do juna 2023, biće dodeljeno ukupno 50 stipendija, kao i pet stipendija studentima iz osetljivih društvenih grupa.   PROČITAJTE JOŠ: Peterda i Klarija: Jedno od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Bečej će studentima dodeliti 55 stipendija čiji je iznos povećan

  Opština Novi Bečej, odnosno komisija koju je formirala, raspisala je konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije ove srednjobanatske opštine.

   

  U ovoj školskoj godini, za period od oktobra 2022. do juna 2023, biće dodeljeno ukupno 50 stipendija, kao i pet stipendija studentima iz osetljivih društvenih grupa.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Peterda i Klarija: Jedno od najstarijih naselja u Banatu nekada je nosilo ova imena

   

  Opštinsko veće u Novom Bečeju je prethodno donelo rešenje o iznosu i broju stipendija. Njime je predviđena dodela ukupno 55 stipendija čiji je iznos povećan sa 8.000 na 10.000 dinara na mesečnom nivou.

   

  Pravo na opštinske stipendije imaju studenti osnovnih akademskih ili strukovnih studija, odnosno master akademskih studija, sa prebivalištem na teritoriji opštine Novi Bečej. Uslov je i da su na budžetu, da su studenti najmanje druge godine na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač država i da im je najniža prosečna ocena tokom svih godina studija 8,00. Takođe, uslov je i da ne primaju istovremeno više stipendija iz republičkog budžeta.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kada je reč o konkursu za studente iz osetljivih društvenih grupa, najniža prosečna ocena može da bude 7,00. U osetljive grupe spadaju materijalno ugrožene porodice, studenti bez roditeljskog staranja, porodice sa jednim roditeljem, pripadnici romske nacionalne manjine, studenti sa invaliditetom ili hroničnim bolestima, kao i izbeglice i raseljena lica.

   

  Rok za prijavljivanje je 6. januar.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat