• NIS planira izgradnju postrojenja u Elemiru i gasne elektrane u Srpskoj Crnji

  Naftna industrija Srbije (NIS) raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za proizvodnju vodonika u Elemiru, na teritoriji grada Zrenjanina.   U planu je gradnja postrojenja za proizvodnju plavog i zelenog vodonika (plus kiseonika kao sekundarnog produkta), u blizini Rafinerije gasa Elemir, sa kojom će biti infrastrukturno povezano.   PROČITAJTE JOŠ: Ovo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NIS planira izgradnju postrojenja u Elemiru i gasne elektrane u Srpskoj Crnji

  Naftna industrija Srbije (NIS) raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za proizvodnju vodonika u Elemiru, na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  U planu je gradnja postrojenja za proizvodnju plavog i zelenog vodonika (plus kiseonika kao sekundarnog produkta), u blizini Rafinerije gasa Elemir, sa kojom će biti infrastrukturno povezano.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovo leto može biti drugačije: Idealan sezonski posao na moru čeka te u Studencu

   

  NIS je raspisao tender i za izbor partnera za izgradnju male elektrane u Srpskoj Crnji, snage dva megavata. Posao obuhvata i priključenje male elektrane na infrastrukturu. Kriterijum za izbor je ekonomski najprihvatljivija ponuda sa aspekta NIS-a pod uslovom da je tehnički pozitivno ocenjena.

   

  NIS traži partnera koji će ishodovati sve dozvole i saglasnosti zaključno sa upotrebnom dozvolom, obezbediti materijal i opremu, izraditi tehničku dokumentaciju, izgraditi elektranu, pustiti je u rad i održavati 15 godina.

   

  Budući objekat bi bio priključen na sistem sirovog gasa sa polja Srpska Crnja. Imaće i priključak na elektroenergetski sistem.

   

  Eksploataciono polje Srpska Crnja nalazi se u severnom Banatu oko 25 kilometara jugoistočno od Kikinde. Administrativno pripada opštini Nova Crnja. Polje je u eksplotaciji od 1978. godine, a na njemu se nalazi sabirno-gasna stanica.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Zbog uvođenja u eksploataciju novih bušotina, predviđeno je proširenje sabirno-gasne stanice i izgradnja objekata za sabiranje i pripremu gasa“, naveo je NIS u tenderskoj dokumentaciji.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat