• Nemački turoperatori fascinirani potencijalima Banje „Rusanda“

  Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima posetila je delegacija Ministarstva zdravlja Srbije i nemačke i evropske nevladine organizacije WITOS. U delegaciji je bio i čelnik WITOS-a, profesor Peter Beker. On je ujedno predsednik turoperatora internacionalnog turističkog servisa, a koji je ovih dana u obilasku banja Srbije.   – Cilj njegove posete bilo je upoznavanje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nemački turoperatori fascinirani potencijalima Banje „Rusanda“

  Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima posetila je delegacija Ministarstva zdravlja Srbije i nemačke i evropske nevladine organizacije WITOS. U delegaciji je bio i čelnik WITOS-a, profesor Peter Beker. On je ujedno predsednik turoperatora internacionalnog turističkog servisa, a koji je ovih dana u obilasku banja Srbije.

   

  – Cilj njegove posete bilo je upoznavanje sa potencijalima „Rusande“, kao destinacije zanimljive turistima. Cilj je i iznalaženje načina za saradnju u budućnosti. Uspostavljanje poslovne saradnje, konkretno, podrazumevalo bi dovođenje turista iz Nemačke i drugih krajeva Evrope. Oni bi dolazili o svom trošku, ali i o trošku njihovog Fonda – kaže v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima dr Zorica Ćulibrk.

   

  Pročitajte još: Transfuziomobil stiže u naš grad, Zrenjaninci pokažite koliko ste humani!

   

  Ona ističe da je profesor Peter Beker bio fasciniran podacima o salinitetu jezerske vode i širinom opsega primene blata Banje „Rusanda“.

   

  – Njegov zaključak je da postoji veoma širok spektar lekovitosti peloida kao neiscrpnog prirodnog resursa, kod reumatoloških i kožnih oboljenja. Tu je i mogućnost njegove primene u kozmetičke svrhe – napominje Ćulibrk.

   

  banja rusanda

   

  Potencijalna investiciona ulaganja su dobrodošla

   

  Direktorka ističe i komparativne prednosti banjskog lečilišta „Rusanda“ koje je čine posebnom.

   

  – To su pre svega stručan i posvećen kadar. Krasi nas i jedinstven pristup u lečenju, kao i neiscrpan prirodni resurs – peloid, čiji je hemijski sastav jedinstven u Evropi. O kvalitetu i mogućnostima primene rusandskog blata, nažalost, malo se zna u našoj zemlji. Bez obzira što ova ustanova postoji kao lečilište već više od 150 godina – napominje dr Ćulibrk.

   

  Direktorka banje je iznela zvaničan stav ove ustanove, da su potencijalna investiciona ulaganja dobrodošla i poželjna kako bi se kvalitet usluga podigao na još viši nivo. Sve uz uslov da eventualno javno-privatno partnerstvo treba da bude koncipirano na način kojim će se očuvati zdravstvena delatnost i stručno osoblje u obliku u kakvom su danas.

   

  Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je istakao da je Grad spreman da pruži logističku podršku saradnji, kao i predstavnici kompanije „Energotehnika – Južna Bačka“ iz Novog Sada.

   

  Nakon oficijelnog dela sastanka, učesnici su obišli jezero „Rusanda“, terapijski blok, moderno opremljeni wellness centar, zatvoreni bazen i delove istoimenog parka prirode, kao i smeštajne kapacitete ustanove.

   

  banja rusanda

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

  Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]