• Nastavljena izgradnja kanalizacione mreže u Elemiru

  Radove na izgradnji kanalizacije u Elemiru, u delu ulice Toze Markovića i Zdravka Čelara, danas je obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.   – Bilo  je zastoja u prethodne dve godine na gradnji fekalne kanalizacije u Elemiru, ali su sredstva za nastavak posla konačno obezbeđena i izvođači radova su sada na terenu. Iz gradskog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nastavljena izgradnja kanalizacione mreže u Elemiru

  Radove na izgradnji kanalizacije u Elemiru, u delu ulice Toze Markovića i Zdravka Čelara, danas je obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.

   

  – Bilo  je zastoja u prethodne dve godine na gradnji fekalne kanalizacije u Elemiru, ali su sredstva za nastavak posla konačno obezbeđena i izvođači radova su sada na terenu. Iz gradskog budžeta obezbeđeno je osam miliona dinara, a radi se 1.400 metara kanalizacione mreže – rekao je gradonačelnik Janjić, najavljujući brzo raspisivanje javne nabake i za nastavak radova na sledećem potezu.

   

  On je podsetio da je gradnja kanalizacije započeta i u drugim selima, Ečki, Melencima, Kleku, Lazarevu, Stajićevu i Lukićevu, najavivši da će dobar deo radova biti završen do kraja 2019. godine.

   

  izgradnja kanalizacione mreže u Elemiru

   

  O tehničkim detaljima više je govorio v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Predrag Bodiroga.

   

  – Radove izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“ sa partenrom, preduzećem „Graditelj“ iz Novog Sada. Sve teče po predviđenoj dinamici, radovi se izvode na „Slivu 7“ i verujem da će biti brzo završeni. Nakon toga slede radovi na „Slivu 8“. Sada je pokrivenost kanalizacionom mrežom u naselju oko 75 posto – kaže Bodiroga.

   

  Ovo je jedan od kapitalnih projekata koji se realizuje u Elemiru, istakao je predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Marko Kovačević.

   

  – Naš cilj za naredni period je da se kanalizacija u potpunosti završi i da svi građani dobiju priliku da se priključe na mrežu, čime im obezbeđujemo uslove za kvalitetan život na selu – naglasio je Kovačević, podsećajući da Elemir ima samodoprinos iz kojeg se finansiraju i drugi manji projekti.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat