• Naložen vanredni pregled problematičnih deonica na prugama

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je naložio Javnom preduzeću „Infrastruktura železnica Srbije“ da odmah obavi vanredni pregled problematičnih deonica na prugama.   – Infrastruktura ima rok od deset dana da obavi preglede, sačini izveštaj i predloži neophodne mere. To se posebno odnosi na deonice na kojima se, zbog lošeg […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Naložen vanredni pregled problematičnih deonica na prugama

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je naložio Javnom preduzeću „Infrastruktura železnica Srbije“ da odmah obavi vanredni pregled problematičnih deonica na prugama.

   

  – Infrastruktura ima rok od deset dana da obavi preglede, sačini izveštaj i predloži neophodne mere. To se posebno odnosi na deonice na kojima se, zbog lošeg stanja mreže, vozi sporo – rekao je Vesić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: „Jovanović grupa“ uputila prazničnu čestitku svim sugrađanima

   

  Ministar Vesić je rekao da je zatražio izveštaj posle vesti da se na srpskim prugama dogodilo treće iskliznuće za sedam dana, ovaj put na pruzi između Orlovata i Farkaždina. Srećom, nije došlo do curenja jedne cisterne sa dizelom koja je iskočila iz šina, istakao je ministar.

   

  – Nažalost, u srpske železnice do 2015. godine skoro da ništa nije ulagano i sada plaćamo cenu decenijskog zapostavljanja infrastrukture. Do 2015. godine u obnovu železničke infrastrukture ulagano je između 10 i 15 miliona evra godišnje. Samo ove godine u izgradnju novih i obnovu starih pruga uložili smo skoro 400 miliona evra – rekao je Goran Vesić i dodao da će biti potrebne godine da se uz ovaj tempo ulaganja obnove postojeće pruge.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vodič za kupovinu baštenskog nameštaja

   

  Vesić je rekao da nije zadovoljan stanjem u železničkim preduzećima, pre svega u „Infrastrukturi“ i „Srbiji kargo“, te da će predložiti konkretne mere i promene.

   

  Više o jučerašnjem akcidentu na pruzi između Orlovata i Farkaždina možete PROČITATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat