• Meštani Knićanina odahnuli: Most na Tisi kod Titela ipak neće biti zatvoren

  Vest da bi zbog rekonstrukcije, na najmanje pola godine, mogao da bude potpuno zatvoren most na Tisi kod Titela, odnosno između Banata i Bačke, veoma je uznemirila meštane Knićanina, sela na području grada Zrenjanina.   Ta opasnost je, za sada, otklonjena, zahvaljujući dogovoru između rukovodstva Titela i nadležnih u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.   PROČITAJTE […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Meštani Knićanina odahnuli: Most na Tisi kod Titela ipak neće biti zatvoren

  Vest da bi zbog rekonstrukcije, na najmanje pola godine, mogao da bude potpuno zatvoren most na Tisi kod Titela, odnosno između Banata i Bačke, veoma je uznemirila meštane Knićanina, sela na području grada Zrenjanina.

   

  Ta opasnost je, za sada, otklonjena, zahvaljujući dogovoru između rukovodstva Titela i nadležnih u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nova merna kola prošla prugom koja se proteže kroz naše područje (Foto)

   

  – Most na Tisi jeste u lošem stanju i na njemu se već duže vreme izvode radovi, ali je ipak bio otvoren i saobraćaj je funkcionisao. Njegovo potpuno zatvaranje za meštane Knićanina bilo bi prava katastrofa. Najmanje stotinu žitelja radi u Titelu, a i srednjoškolci tamo idu u školu. Tu su i meštani koji rade u novosadskim preduzećima, kojima je putovanje kroz Titel najbliži put do radnog mesta. Takođe, mnogi se u Titelu snabdevaju gotovo svom robom koja nije čisto prehrambena – kaže za portal zrenjaninski.com Radoslav Jocić, odbornik iz Knićanina.

   

  A koliko je most bitan za meštane ovog sela, govori i činjenica da do Titela treba da pređu puno manje kilometara nego do Zrenjanina. Još je drastičnija razlika kada bi bez mosta trebalo da zbog posla ili škole stignu do Titela, preko Zrenjanina.

   

  – Za one koji imaju svakodnevne obaveze u Titelu, ova situacija bi bila neodrživa. Pogotovo što se pričalo o šest meseci, koliko bi most bio zatvoren – smatra Jocić.

   

  Most na Tisi od velikog značaja i za meštane Titela

   

  Velike primedbe na zatvaranje imali su i Titeljani, najviše njihovi privrednici. U slučaju da most bude zatvoren, njima bi do Zrenjanina trebalo duplo više kilometara i duplo više vremena. A u zrenjaninske srednje škole ide dosta đaka iz ovog bačkog mesta.

   

  Baš zbog ovih razloga, nađeno je rešenje da most tokom trajanja radova ostane otvoren za saobraćaj. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan saobraćajnom signalizacijom.

   

  Most mogu da prelaze automobili, biciklisti, pešaci i poljoprivredna vozila, dok je autobusima i kamionima težim od 12 tona zabranjen saobraćaj.

   

  Autoprevoznici će prevoz putnika morati da organizuju u minibusevima, a lokalna policija pojačaće kontrolu poštovanja saobraćajnih pravila i signalizacije na samom mostu.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Radove na mostu, u vrednosti od 400 miliona dinara, finansira JP „Putevi Srbije“. Iako je prvobitno bilo planirano da radovi budu završeni u novembru, otvaranje mosta za saobraćaj u vreme radova će produžiti njihovo trajanje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat