• MAŠALA: Odobrena lova iz Evropskog fonda

  NOVI BEČEJ – Opštini Novi Bečej odobreno je 16.500 evra za realizaciju projekta Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, u okviru programa Evropske unije „Evropa za građane i građanke“. Projekat pod nazivom „Be ProACTIVE“ temelji se na sportskim aktivnostima i umetničkom stvaralaštvu, posredstvom čega će biti promovisana tolerancija i evropske vrednosti, kao i aktivno učešće građana […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI BEČEJ – Opštini Novi Bečej odobreno je 16.500 evra za realizaciju projekta Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, u okviru programa Evropske unije „Evropa za građane i građanke“.

  Projekat se temelji na sportskim aktivnostima
  Projekat se temelji na sportskim aktivnostima

  Projekat pod nazivom „Be ProACTIVE“ temelji se na sportskim aktivnostima i umetničkom stvaralaštvu, posredstvom čega će biti promovisana tolerancija i evropske vrednosti, kao i aktivno učešće građana u demokratskim procesima društva.

  Partneri Novog Bečeja na projektu su bratske opštine i gradovi Buzet (Hrvatska), Mezetur (Mađarska) i Šturovo (Slovačka), kao i opština Kvatro Kastela (Italija). Predstavnici ovih mesta okupiće se u Novom Bečeju u septembru i definisati svoje viđenje „evropskog identiteta“.

  Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Saša Dujin veli da je projekat inspirisan lansiranjem Evropske nedelje sporta, koju Evropska komisija po prvi put organizuje ove godine od 7. do 13. septembra, a čiji je cilj podsticanje građana na fizičku aktivnost kao jedan od važnih preduslova za mentalno i fizičko zdravlje.

  Osim toga što je nosilac projekta, novobečejska opština može se pohvaliti i činjenicom da će i kao partner učestvovati u njemu, u okviru istog programa, koji će sprovesti grad Šturovo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat