• Lepa vest za roditelje i decu iz Botoša: Počela sa radom vrtićka grupa

  U Botošu je počela sa radom vrtićka grupa, koja je formirana pri Osnovnoj školi „1. oktobar“. Sredstva za adaptaciju i opremanje prostora dobijena su pre dve godine preko projekta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku.   Početak rada ove vrtićke grupe bio je planiran za prošlu školsku godinu, ali je zbog epidemiološke […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lepa vest za roditelje i decu iz Botoša: Počela sa radom vrtićka grupa

  U Botošu je počela sa radom vrtićka grupa, koja je formirana pri Osnovnoj školi „1. oktobar“. Sredstva za adaptaciju i opremanje prostora dobijena su pre dve godine preko projekta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku.

   

  Početak rada ove vrtićke grupe bio je planiran za prošlu školsku godinu, ali je zbog epidemiološke situacije i čekanja na sve dozvole ona zaživela ove godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: PerSu marketi zagrejali sto hladnih komšijskih domova (Foto)

   

  Direktorka Osnovne škole „1. oktobar“ Staša Velisavljev kazala je da je otvaranje pomenute predškolske grupe veoma značajno za tu obrazovnu ustanovu, ali i za celo selo.

   

  – Dugo smo čekali na ovo, a ceo proces je trajao gotovo dve godine. U grupi se nalazi dvadeset četvoro dece, uzrasta od 3,5 do 5,5 godina. To dovoljno govori o zainteresovanosti roditelja za ovaj vid obrazovanja i vaspitanja. Sve je veći broj roditelja koji rade u Zrenjaninu, pa je briga o deci na ovaj način zaista potrebna – istakla je Velisavljev.

   

  Salapura: Grad uradio mnogo u oblasti populacione politike

   

  Školu i vrtićku grupu danas su posetili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac i načelnica Školske uprave Snežana Oluški Vlačić. Salapura je tom prilikom naglasio da je Grad Zrenjanin u prethodnom periodu uradio mnogo u oblasti populacione politike. Kako je naveo, jedna od tih mera je otvaranje vrtićkih grupa u selima.

   

  – Otvaranje vrtićkih grupa na teritorijama seoskih mesnih zajednica podstiče opstanak mladih bračnih parova na selu. Želimo i da unapredimo sadržaje koji se tiču društvenog života u seoskim sredinama. To će nam biti jedan od prioriteta, na čemu ozbiljno radimo sa vladama Srbije i Vojvodine – kazao je Salapura.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Botošku školu, inače, pohađaju 124 učenika od prvog do osmog razreda. U sastavu škole, u izdvojenom prostoru, radi i pripremna predškolska grupa koja u ovoj školskoj godini broji sedamnaestoro dece.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat