• LED NA TISI SE OTAPA, ALI OPASNOST ZA PLOVILA JOŠ NIJE PROŠLA

  ZRENJANIN – Led na Tisi polako se otapa, ali opasnost za plovila u marini još nije prošla. – Odgovara nam što se Tisa polako topi, no, led je debeo i to što se vidi na slici je samo tanak sloj vode, a ispod su i dalje debele ledene ploče – kaže Saša Popov, iz Nautičkog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LED NA TISI SE OTAPA, ALI OPASNOST ZA PLOVILA JOŠ NIJE PROŠLA

  ZRENJANIN – Led na Tisi polako se otapa, ali opasnost za plovila u marini još nije prošla.

  – Odgovara nam što se Tisa polako topi, no, led je debeo i to što se vidi na slici je samo tanak sloj vode, a ispod su i dalje debele ledene ploče – kaže Saša Popov, iz Nautičkog kluba „Begej“. – Iskustvo nam govori da ne bi trebalo da bude problema, ali sa rekom i ledom se nije šaliti. Možda će najgore biti krajem marta i početkom aprila, jer se tada očekuju visoki vodostaji svih reka, pa i Tise, ističe Popov.

  Plovila u marini na Tisi očigledno su bila dobro obezbeđena, pa im ovakav led nije naškodio ni napravio štetu. Za dobro obezbeđenu marinu nautičari su dobili pohvale od Kapetanije. Zvanično, sezona za nautičare počinje 1. maja, ali u „Begeju“ se nadaju da ako april bude lep, možda zapolove i koji dan ranije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat