• KUD „ZAVIČAJ“ PRIREDIO TRADICIONALNI GODIŠNJI KONCERT

  LAZAREVO – Kulturno – umetničko društvo „Zavičaj“ iz Lazareva i ove godine je u sali seoskog Doma omladine priredilo godišnji koncert, uz učešće brojnih folklornih društava sa kojima sarađuje.     U programu su, pored domaćina, učestvovali i KUD „Klek“ iz Kleka, KUD „Pionir“ iz Zrenjanina, grupa pevača iz Krajišnika i KUD „Jandrija Tomić-Ćić“ iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KUD „ZAVIČAJ“ PRIREDIO TRADICIONALNI GODIŠNJI KONCERT

  LAZAREVO – Kulturno – umetničko društvo „Zavičaj“ iz Lazareva i ove godine je u sali seoskog Doma omladine priredilo godišnji koncert, uz učešće brojnih folklornih društava sa kojima sarađuje.

   

   

  U programu su, pored domaćina, učestvovali i KUD „Klek“ iz Kleka, KUD „Pionir“ iz Zrenjanina, grupa pevača iz Krajišnika i KUD „Jandrija Tomić-Ćić“ iz tog sela. Gosti Lazarevljana bili su i članovi KUD „Prosvjeta“ iz Rudog iz Republike Srpske.

   

  Koncert je, kao i ranijih godina, bio veoma posećen, sala je bila prepuna žitelja Lazareva i njihovih gostiju, a svi učesnici su nagrađeni. Koncert su otvorili najmlađi članovi „Zavičaja“ sa pesmom „Tata, mama“ a efektno su ga završili članovi KUD-a „Prosvjeta“ sa spletom vlaških igara. Na zajedničkoj večeri poklone su razmenili domaćini i gosti iz bratskog Rudog koji su tri dana boravili u Lazarevu.

   

   

  – Sa kulturno-umetničkim društvima iz našeg okruženja imamo veoma dobre odnose, ali i sa gostima iz Rudog. Ovo je lepa tradicija, oni dolaze kod nas mi idemo kod njih, druže se i najmlađi što je garancija da će saradnja trajati – kaže Mile Vasić, predsednik Kulturno-umetničkog društva „Zavičaj“.

   

  Program je vodio novinar Žarko Cvetić, rođeni Lazarevljanin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat