• Katolički vernici obeležili crkvenu slavu u Belom Blatu (Foto)

  Vernici rimokatoličke konfesije u Belom Blatu svoju crkvenu slavu obeležavaju više od sto godina. Skromno i u duhu milosrdne tradicije, taj dan posvećuju zaštitnici crkve, Svetoj Elizabeti.   Ove godine, 19. novembra, tim povodom svečanu misu služio je župnik novobečejski Jožef Melar, uz sasluženje sveštenstva iz okolnih mesta. Domaćin slave bio je seoski paroh Zoltan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Katolički vernici obeležili crkvenu slavu u Belom Blatu (Foto)

  Vernici rimokatoličke konfesije u Belom Blatu svoju crkvenu slavu obeležavaju više od sto godina. Skromno i u duhu milosrdne tradicije, taj dan posvećuju zaštitnici crkve, Svetoj Elizabeti.

   

  Ove godine, 19. novembra, tim povodom svečanu misu služio je župnik novobečejski Jožef Melar, uz sasluženje sveštenstva iz okolnih mesta. Domaćin slave bio je seoski paroh Zoltan Varga.

   

  Pročitajte još: Lokalna samouprava nabavlja električne bicikle za gerontodomaćice

   

  U prisustvu mnogobrojnih vernika, gostiju i đaka škole, koji pohađaju versku nastavu, sveta misa je protekla u duhu velike bliskosti, milosrdnosti i uzajamnog poštovanja. Važno je istaći činjenicu da je liturgija služena na svim beloblatskim jezicima. Nakon liturgije, vernici su još ostali u porti crkve, u duhovnoj i ljudskoj komunikaciji, svojstvenoj ovoj zajednici.

   

   

  Posebna zasluga za ovako dobro organizovanu crkvenu slavu svakako pripada i mesnom Crkvenom odboru, crkvenom horu, njihovom orguljašu i Kristini Janjić, školskoj veroučiteljici.

   

  Ovo je, ujedno, bio i dobar uvod za nastupajuće božićne blagdane, kada ćemo u miru i punom ljudskom saglasju potvrditi beloblatsko zajedništvo. I neka tako ostane u vremenu dolazećem.

   

  Tekst i foto: Milan Nedeljkov

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat