• KAKO IZBEĆI PRAZNIČNE GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

  BEOGRAD – Kao i svake godine, carinska služba pojačava svoje aktivnosti na graničnim prelazima u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, navodi se u saopštenju Uprave carina, dostavljenom redakciji informativnog portala zrenjaninski.com.     Kako se zbog velikog priliva putnika koji dolaze u Srbiju, ili kroz nju prolaze, može očekivati stvaranje gužvi, preduzete su sve neophodne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KAKO IZBEĆI PRAZNIČNE GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

  BEOGRAD – Kao i svake godine, carinska služba pojačava svoje aktivnosti na graničnim prelazima u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, navodi se u saopštenju Uprave carina, dostavljenom redakciji informativnog portala zrenjaninski.com.

   

   

  Kako se zbog velikog priliva putnika koji dolaze u Srbiju, ili kroz nju prolaze, može očekivati stvaranje gužvi, preduzete su sve neophodne mere kako do nepotrebnih zastoja ne bi došlo.

   

  Na najprometnijim prelazima, poput Horgoša, Gradine i Batrovaca, smene će biti pojačane, a otvorene su i sve raspoložive trake, kako za putnički tako i za autobuski saobraćaj.

   

  Srbija je tranzitna zemlja kroz koju pored naših ljudi prolaze i državljani drugih zemalja, poput Turske i Bugarske, te se putnicima preporučuje da, ukoliko je to moguće, izbegavaju najfrekventnije prelaze.

   

  Savet putnicima je da koriste alternativne prelaze za Horgoš – Bački Vinogradi, Bajmok, Đala i Kelebija, za Batrovce – Šid, dok se u slučaju Preševa kao alternativa najčešće koristi Prohor Pčinjski.

   

  „Od carinika se zahteva profesionalan i prijatan odnos prema putnicima i efikasno obavljanje posla kako bi zadržavanja bila svedena na minimum, što ne znači da kontrola robe i sprečavanje zloupotreba ne ostaju prioritet ove službe“, poručuju iz Uprave carina.

   

  praznične gužve

   

  Na sajtu Uprave carina nalaze se najvažnije informacije u vezi ličnog prtljaga, iznosa i unosa novca, kućnih ljubimaca, kao i pravila pri unosu kupljenih stvari u inostranstvu o čemu bi putnici trebalo na vreme da se informišu.

   

  Trenutna situacija je takva da zadržavanja traju najviše do pola sata.

   

  Srećne praznike želi vam Uprava carina!

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat