• Još jedna lakrdija: Evo kako je Opština Sečanj raspodelila 198.000 dinara za medije

  Predsednik opštine Sečanj Nebojša Meljanac doneo je rešenje o raspodeli sredstava po konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja u ovoj godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Još jedna lakrdija: Evo kako je Opština Sečanj raspodelila 198.000 dinara za medije
  Foto: Pixabay

   

  Opština Sečanj je za ove namene iz budžeta izdvojila ukupno 198.000 dinara, što je nešto više od iznosa koji je za medije opredelila opština Nova Crnja.

   

  Podsetimo, Nova Crnja je za devet medija pripremila ukupno 165.000 dinara. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

   

  Kada je reč o opštini Sečanj, na ova sredstva mogu da računaju svega četiri medija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Predstavljamo vam svih 67 odbornika u novom sazivu Skupštine grada Zrenjanina

   

  Po 50.000 dinara dobili su Bogoljub Grujić odnosno portal Media Sport Plus iz Zrenjanina za projekat „Lepa reč, kultura i sport pored Tamiša“, Daniela Sokolov odnosno Press centar 23 iz Zrenjanina za projekat „Podkastom kroz Tamiške dane“, i Željko Šemić odnosno ZR Klik, takođe iz Zrenjanina, za projekat „Najnovije vesti opštine Sečanj sa ZR Klikom“.

   

  Radiotelevizija Pančevo – Dunav televizija dobila je 48.000 dinara za projekat „Sečanj hronika“. Ova televizija se našla i na spisku onih kojima je opština Nova Crnja dodelila sredstva.

   

  KTV televizija iz Zrenjanina je konkurisala za sredstva sa projektom „Kultura u srcu – iz srca Sečnja“, ali nije dobila sredstva.

   

  Kako piše European Western Balkans (EWB), lokalne samouprave širom Srbije drastično su umanjile svoje budžete za projekte medijskog sufinansiranja u odnosu na prošlu godinu. U nekim gradovima i opštinama budžet za medijske konkurse umanjen je i do deset puta.

   

  Niko iz vlasti ne objašnjava šta je motiv da se samo nekoliko meseci nakon što je stupio na snagu novi Zakon o javnom informisanju i medijima umanjuju budžeti. 

   

  Projektno sufinansiranje medija, inače, uvedeno je prvi put još 2015. godine, a cela ideja ovog koncepta je bila da se spreči uticaj lokalnih samouprava na uređivačke politike lokalnih medija. Tako bi, u teoriji, novac lokalnih samouprava za javno informisanje trebalo da dobiju mediji na osnovu kvaliteta svog rada i podnetih projekata.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U domaćinstvu porodice Sekula iz Hetina gnezdi se najviše seoskih lasta

   

  Međutim, vlast je do sada nalazila razne načine da koncept projektnog sufinansiranja dovede u pitanje i da u većini slučajeva novac podeli podobnim, a ne profesionalnim medijima, navodi EWB.

   

  Bolje upućeni u ova pitanja ne sumnjaju da će i ovog puta, kada su umanjeni budžeti za projektno sufinansiranje medija, lokalne vlasti naći način da podobnim medijima prebace milione kao i do sada. Jedina razlika je ta što će to biti učinjeno mimo konkursa, pa će tako i obaveze režimskih medija biti manje, bar kada je o pravdanju projekata reč.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Lakrdija je što Zrenjaninski peva u horu sa režimskim medijima. Fingirani sukob! Prestanite da glumite opoziciju kad niste. Budite barem iskreni kad niste dobri.

  2. Ne treba im dati ništa. Mi njima ni nekom drugom. Svako neka živi od svoga rada. Zašto bi neko dobijao državne pare, a neko ne.Ili davati svima ili nikome.

  3. Ne treba im dati ništa. Mi njima ni nekom drugom. Svako neka živi od svoga rada. Zašto bi neko dobijao državne pare, a neko ne.Ili davati svima ili nikome. Mediji su inače jedni od najvećih Zala svakog društva.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin