• HIT VIDEO! Ovako izgleda vožnja opštinskim putem Banatski Despotovac – Botoš

  Opštinski put Banatski Despotovac – Botoš, dužine 12 kilometara i širine tri metra, u vrlo je lošem stanju. Takva situacija traje godinama.   Čitaoci portala zrenjaninski.com, koji svakodnevno zbog posla ili privatnih obaveza koriste ovu saobraćajnicu, pitali su nas da li mogu da se nadaju da će put biti saniran u skorijoj budućnosti.   Ovaj put […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  HIT VIDEO! Ovako izgleda vožnja opštinskim putem Banatski Despotovac – Botoš

  Opštinski put Banatski Despotovac – Botoš, dužine 12 kilometara i širine tri metra, u vrlo je lošem stanju. Takva situacija traje godinama.

   

  Čitaoci portala zrenjaninski.com, koji svakodnevno zbog posla ili privatnih obaveza koriste ovu saobraćajnicu, pitali su nas da li mogu da se nadaju da će put biti saniran u skorijoj budućnosti.

   

  Ovaj put je najkraća veza između dva sela. Dalje se nastavlja do Tomaševca i meštanima je vrlo važan, jer im je to i najkraći put prema Pančevu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Praznična super ponuda u „Ogrevu“: Ne dvoumite se, već iskoristite priliku!

   

  Put godinama nije doživeo kompletnu rekonstrukciju. Umesto toga, prema rečima naših čitalaca, nekvalitetno se zakrpe udarne rupe koje izdrže određeno vreme. Onda se sve vraća na staro.

   

  Prava je sreća, kažu upućeni, što je u startu ovaj put bio makadamski, pa je tek kasnije presvlačen asfaltom. Sad ga makadam drži da se ne raspadne u potpunosti.

   

  Put, u koji godinama nije ulagano, hronično uništavaju veliki kamioni. Iako je njime zabranjen saobraćaj za kamione teže od 12 tona, to niko ne poštuje.

   

  Da li će i kada ovaj put konačno biti rekonstruisan, u ovom trenutku je teško reći.

   

  rupe na putu banatski despotovac - botoš

   

  Planirana izgradnja nekoliko novih opštinskih puteva

   

  Kako bi se napravila celovita putna mreža, koja će zadovoljiti potrebe užeg i šireg područja Zrenjanina, odnosno bolju povezanost grada sa mrežom državnih puteva, bolju međusobnu povezanost sela i povezanost sela sa izgrađenim i planiranim sadržajima van granica građevinskih područja naseljenih mesta, planirana je izgradnja nekoliko novih opštinskih puteva, Grad Zrenjanin je septembra prošle godine objavio dokument u kom su navedeni putni pravci koji bi narednih godina trebalo da se obnove ili izgrade.

   

  Tako je planirana izgradnja puteva Zrenjanin – Lukićevo – Botoš; Aradac – Elemir; Jankov Most – Klek – Lazarevo; Ečka – Lukino Selo, kao i puta Mihajlovo – državni put prvog reda M24.

   

  U planu je i izgradnja puteva Lazarevo – Lukićevo, sa mostom preko kanala DTD; zatim Knićanin – Čenta; Knićanin – Perlez, Zrenjanin (Mužlja) – Tisa (Komonj); i Orlovat – Botoš, preko Tomaševca.

   

  Takođe, planira se izgradnja opštinskog puta od državnog puta prvog reda M24 do državnog puta drugog reda R110, kroz atar Čente i Farkaždina. Navodi se da je u planu i opštinski put od obilaznog puta oko Zrenjanina do „Banatske magistrale“ (Marjanov brod), zatim Jankov Most – Jankov Most atar; Tomaševac – Tomaševac atar; Zlatica – Zlatica atar; Taraš – Taraš 1, sa mostom na Tisi; Banatski Despotovac – Banatski Despotovac atar, kao i opštinski put ka regionalnoj deponiji (od produžetka obilaznog puta oko Zrenjanina).

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Što se tiče ugovora o javno-privatnom partnerstvu, kojim je posao izgradnje i održavanja puteva poveren beogradskoj firmi „Baumeister“, a koja je podnela zajedničku ponudu sa preduzećima „Sremput“ iz Rume i „Vojvodinaput – Bačkaput“ iz Novog Sada, u Banatskom Despotovcu za asfaltiranje je predviđena samo Ulica Save Kovačevića.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Zasto gradonacelik Salapura tolike novce ulaze u stadion bez fudbalskog kluba i trosi novce na izmisljene deponije da bi namirio svoje pajtose, a ne razmislja u skladu sa zakletvom koju je polozio o gradjanima Zrenjanina. Zasto?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat