• Hemijsko tretiranje višegodišnje biljne vegetacije na atarskim kanalima

  Vodoprivredno privredno društvo „Srednji Banat“ je pre nekoliko dana, u okviru redovne godišnje akcije, počelo hemijsko tretiranje višegodišnje biljne vegetacije na atarskim kanalima na teritoriji Žitišta, Torka, Srpskog Itebeja, Novog Itebeja, Međe i Banatskog Karađorđeva.   – Iako je u pitanju preparat koji ne bi trebalo da izazove posledice, mi smo obavestili lovce, pčelare i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hemijsko tretiranje višegodišnje biljne vegetacije na atarskim kanalima

  Vodoprivredno privredno društvo „Srednji Banat“ je pre nekoliko dana, u okviru redovne godišnje akcije, počelo hemijsko tretiranje višegodišnje biljne vegetacije na atarskim kanalima na teritoriji Žitišta, Torka, Srpskog Itebeja, Novog Itebeja, Međe i Banatskog Karađorđeva.

   

  – Iako je u pitanju preparat koji ne bi trebalo da izazove posledice, mi smo obavestili lovce, pčelare i stočare da u periodu od 28 dana nakon primene hemijskih sredstava izbegavaju atarske kanale – kaže za portal zrenjaninski.com Olivera Todorov Perišić, iz VPD „Srednji Banat“.

   

  Pročitajte još: Kvalitet vazduha kontroliše se na tri merna mesta, evo i novih rezultata

   

  Nasipi se tretiraju u opštinama Sečanj i Nova Crnja, na ukupno oko 160 hektara.

   

  – Stočari skoro i da ne koriste nasipe za ispašu, tako da je ovo obaveštenje najvažnije za pčelare da sklone košnice. Napominjem da se ovaj posao obavlja u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom. Veoma vodimo računa o preventivnoj zaštiti biljnog i životinjskog sveta – ističe Todorov Perišić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat