• Hemijski voz će proći i kroz našu teritoriju, supstance nisu opasne po zdravlje ljudi

  „Infrastruktura železnice Srbije“ je najavila da danas započinje ovogodišnju akciju redovnog suzbijanja vegetacije duž pruga širom Srbije. Suzbijanje vegetacije sprovodiće se tokom maja i juna, a hemijski voz uništavaće rastinje sa obe strane pruge na udaljenosti od pet i po metara od koloseka.   Prva trasa na kojoj će proći 9. maja biće između Sente […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hemijski voz će proći i kroz našu teritoriju, supstance nisu opasne po zdravlje ljudi

  „Infrastruktura železnice Srbije“ je najavila da danas započinje ovogodišnju akciju redovnog suzbijanja vegetacije duž pruga širom Srbije. Suzbijanje vegetacije sprovodiće se tokom maja i juna, a hemijski voz uništavaće rastinje sa obe strane pruge na udaljenosti od pet i po metara od koloseka.

   

  Prva trasa na kojoj će proći 9. maja biće između Sente i Subotice. Dan kasnije će biti na relaciji Subotica – Horgoš – državna granica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Oglašena prodaja izvorišta mineralne vode u Tordi koja su u vlasništvu firme iz Kraljeva

   

  Hemijski voz će u nedelju, 14. maja, proći i kroz teritoriju grada Zrenjanina. On će, naime, tog dana uništavati vegetaciju na pruzi Novi Sad ranžirna – Orlovat – Orlovat Stajalište.

   

  „Obezbeđene su dovoljne količine herbicida, a susptance kojima će se uklanjati rastinje duž pruga nisu opasne po zdravlje ljudi. Akcija uklanjanja rastinja pored pruga po pravilu uvek počinje u ovom periodu, jer je tada ova vegetacija u fazi intenzivnog porasta i listanja“, objašnjavaju u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Postavljanje novih i održavanje postojećih parketa: Vaše želje postaju realnost

   

  Tokom hemijskog tretmana duž pruga, pčelari bi trebalo da zaštite svoje košnice, koje se nalaze u zoni rada hemijskog voza.

   

  Saobraćaj hemijskog voza biće prilagođen vremenskim uslovima. O daljem rasporedu prolaska voza, „Infrastruktura železnica Srbije“ će blagovremeno obaveštavati javnost.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat