• ELEMIR: Nastavljena izgradnja kanalizacije

  ELEMIR – U Elemiru se intenzivno nastavljaju radovi na gradnji fekalne kanalizacije, a gradilište u Ulici Ive Lole Ribara danas je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima. – Uređujemo centar i periferiju grada, ali nismo zaboravili ni naša 22 naseljena mesta. U Elemiru radimo na velikim projektima i rešili smo da do kraja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ELEMIR – U Elemiru se intenzivno nastavljaju radovi na gradnji fekalne kanalizacije, a gradilište u Ulici Ive Lole Ribara danas je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.

  Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove
  Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove

  – Uređujemo centar i periferiju grada, ali nismo zaboravili ni naša 22 naseljena mesta. U Elemiru radimo na velikim projektima i rešili smo da do kraja 2016. godine završimo kompletnu fekalnu kanalizaciju, a sada se radi deo u vrednosti od 27 miliona dinara. Rok za završetak je 90 dana – istakao je gradonačelnik Janjić, pohvalivši Elemirce zbog izglasanog samodoprinosa, koji se koristi za potrebe sela.

  Janjić je najavio završetak gradnje kanalizacije i u Kleku, i okončanje radova na mokrom polju u Melencima, čime će polovina ovog sela moći da se priključi na kanalizacionu mrežu.

  – Biće radova i na kanalizaciji u Ečki, Lazarevu, započećemo i gradnju u Stajićevu, a radi se projekat za Belo Blato i Aradac. Pokušaćemo da potisni vod pustimo do Aradca, i da uz njega položimo vodovodne cevi, kojima će zdrava pijaća voda biti otpremana iz grada do tog sela – obećao je Janjić.

  Rok za završetak radova 90 dana
  Rok za završetak radova 90 dana

  Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić objasnio je da je u radovima u Elemiru bilo zastoja zbog gašenja Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja.

  – Zrenjanin je od Pokrajine ostao uskraćen za 54 miliona dinara, u odnosu na ugovoreno, pa je od 2012. do 2014. godine bilo zastoja u gradnji. Sada se sredstvima od naftne rente i samodoprinosom ubrzava nastavak gradnje u Elemiru. Tu su dva izvođača radova, jedan na plitkoj i drugi na dubinskoj mreži. Kada oni završe posao, u Elemiru će biti gotovo 75 posto posla na kanalizaciji. Plan je da se u 2016. odradi i preostali deo i da se svim građanima obezbedi priključak – naglasio je Tajdić.

  Završetak gradnje kanalizacije kao prioritet je istakao i predsednik Saveta MZ Elemir Marko Kovačević.

  – Građani Elemira podržali su ove radove izglasanim samodoprinosom, a Gradska uprava i javna preduzeća dobrom saradnjom sa Mesnom zajednicom. Pred nama su i drugi projekti, od kojih je jedan uređenje centra sela, ali i drugi o kojima će uskoro biti reči – zaključio je Kovačević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat