• Doneta naredba: Od danas na snazi nove mere u opštini Žitište!

  Štab za vanredne situacije opštine Žitište je na današnjoj sednici doneo naredbu o novim merama u borbi protiv koronavirusa. Naredba stupa na snagu do danas.   Portal zrenjaninski.com objavljuje spisak mera koje su od danas na snazi na teritoriji opštine Žitište.   1. Na teritoriji opštine Žitište zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Doneta naredba: Od danas na snazi nove mere u opštini Žitište!

  Štab za vanredne situacije opštine Žitište je na današnjoj sednici doneo naredbu o novim merama u borbi protiv koronavirusa. Naredba stupa na snagu do danas.

   

  Portal zrenjaninski.com objavljuje spisak mera koje su od danas na snazi na teritoriji opštine Žitište.

   

  1. Na teritoriji opštine Žitište zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere zaštite.

   

  Pročitajte još: Raste broj zaraženih i osoba koje se nalaze u samoizolaciji u Zrenjaninu!

   

  2. U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuću meru lične zaštite.

   

  3. U svim zatvorenim prostorima obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

   

  4. Na teritoriji opštine Žitište zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnim manifestacija.

   

  5. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih klubova, tako da ti objekti neće raditi od 21 do 6 časova narednog dana.

   

  6. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštu, tako da ti objekti neće pružiti ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu objekta (bašti) do 23 časa do 6 sati narednog dana.

   

  7. Prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

   

  Naredba se odnosi i na verske objekte i obrede

   

  8. Puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

   

  9. U osnovnim školama odložiti okupljanja, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske ili vizira i rukavica).

   

  10. Sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda.

   

  11. Sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice).

   

  12. Česta dezinfekcija svih javnih objekata.

   

  13. Dezinfekcija najmanje jedanput dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama (preporuka).

   

  14. Što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

   

  15. Naređuje se Opštinskoj upravi Opštine Žitište da organizuje rad tako da nadležna odeljenja vrše nadzor nad promenom mera iz ove naredbe.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat