• Domaćinstvo Milice Moldovan pretrpelo štetu: Šakali poklali živinu

  Milici Moldovan iz Žitišta neidentifikovane životinje, po svoj prilici šakali, pre nekoliko večeri bukvalno su zaklale deset kokošaka, a jednog petla su odnele sa sobom.   – Živimo na kraju sela i u blizini kuće su takozvane jamure. U njih meštani bacaju smeće i verovatno šakali dolaze tu da se hrane, pa su samo produžili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Domaćinstvo Milice Moldovan pretrpelo štetu: Šakali poklali živinu

  Milici Moldovan iz Žitišta neidentifikovane životinje, po svoj prilici šakali, pre nekoliko večeri bukvalno su zaklale deset kokošaka, a jednog petla su odnele sa sobom.

   

  – Živimo na kraju sela i u blizini kuće su takozvane jamure. U njih meštani bacaju smeće i verovatno šakali dolaze tu da se hrane, pa su samo produžili do mog dvorišta – priča za portal zrenjaninski.com Milica Moldovan.

   

  Kokoškama su glave bile kao nožem odsečene, a petao je nestao. Perja je, prepričava Milica, bilo po celom dvorištu i u svim pomoćnim objektima.

   

  – Koke su verovatno bežale, ali nisu uspele da se spasu. Sve se događalo u gluvo doba noći, pa ništa nismo čuli. Imamo psa pulina, koji je borac, bori se i sa psima lutalicama, ali od šakala se verovatno uplašio – priča Milica i dodaje da ova njena priča treba da posluži kao opomena meštanima da se bolje obezbede i osiguraju kokošinjce, kako ne bi pretpreli štetu kao ona.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U tri srednjobanatske opštine stepen pošumljenosti ispod jedan odsto

   

  Predsednik Lovačkog udruženja iz Torde Nandor Čeke objašnjava da šakali ulaze u naselja i da to nije ništa novo.

   

  – Zimi je češća pojava da se šakali približe naseljima, pa i uđu u selo. Nemaju dovoljno hrane u ataru, za razliku od proleća ili leta kada, kao predatori, love zečeve, srne… Lov na šakale traje cele godine zato što je u pitanju predator, a mi smo ove godine ulovili tri – četiri odrasla primerka – kaže za naš portal Nandor Čeke.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat