• Danas se u Česteregu održava takmičenje radnih konja „Štraparijada“

  Na stadionu Fudbalskog kluba Napredak u Česteregu, u opštini Žitište, danas se održava četvrta po redu manifestacija „Štraparijada“.   Takmičenje radnih konja koji, uz navođenje vodiča, vuku veliki trupac do cilja i nadmeću se u snazi i brzini, otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.   PROČITAJTE JOŠ: Crkva Uznesenja blažene device Marije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Danas se u Česteregu održava takmičenje radnih konja „Štraparijada“

  Na stadionu Fudbalskog kluba Napredak u Česteregu, u opštini Žitište, danas se održava četvrta po redu manifestacija „Štraparijada“.

   

  Takmičenje radnih konja koji, uz navođenje vodiča, vuku veliki trupac do cilja i nadmeću se u snazi i brzini, otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Crkva Uznesenja blažene device Marije nalazi se u veoma lošem stanju

   

  Ivanišević je istakao da manifestacije na lokalu umnogome utiču na očuvanje kulturnog i istorijskog nasleđa, te osobenosti naroda koji naseljavaju ovo područje. Stoga je, kako je rekao, veoma važno da se održavaju i okupljaju lokalno stanovništvo i pritom generišu posete kako domaćih, tako i stranih turista.

   

  štraparijada

   

  – Manifestacije poput današnje jesu i paralele i sudari. One oslikavaju pravu Vojvodinu, njenu različitost i sve ono što čini tradiciju. Ova manifestacija oživljava ruralni turizam i podseća na to odakle su došli ljudi, koji žele da sačuvaju svoje osobenosti – rekao je Ivanišević.

   

  Štrapanje, odnosno štraparijada, jeste takmičenje radnih konja u vuči trupaca. Selo Čestereg, u opštini Žitište, jedino je ravničarsko mesto u kom se ovo takmičenje održava.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Manifestacija je upotpunjena bogatim kulturno-umetničkim programom.

   

  štraparijada

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat