• Bravo, deco: Učenici škole u Belom Blatu pokrenuli ekološki izazov (Foto)

  Učenici viših razreda Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata i njihovi mentori osmislili su jedan koristan ekološki projekat.   Naime, oni su pokrenuli ekološki izazov „Izazivam te – uradi i ti“ i zasadili nove sadnice u školskom prostoru gde već ima dosta drveća. Ali, „nova pluća“ svakako neće biti višak. Naprotiv.   PROČITAJTE JOŠ: […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bravo, deco: Učenici škole u Belom Blatu pokrenuli ekološki izazov (Foto)

  Učenici viših razreda Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata i njihovi mentori osmislili su jedan koristan ekološki projekat.

   

  Naime, oni su pokrenuli ekološki izazov „Izazivam te – uradi i ti“ i zasadili nove sadnice u školskom prostoru gde već ima dosta drveća. Ali, „nova pluća“ svakako neće biti višak. Naprotiv.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na delu Bulevara Veljka Vlahovića biće posađeno 95 novih sadnica platana

   

  Učenici žele da podstaknu i svoje drugare da se takmiče u ovom zelenom izazovu, čije će efekte osetiti svi u budućnosti. Sa izazovom su krenuli osmaci, kao najstariji u školi, i ta prva aktivnost započeta je u petak, za vreme malog raspusta.

   

   

  Prva tura sadnica je dobijena zahvaljujući jednom ranijem projektu učenika sedmog razreda. Preostali sadni materijal doniraće prijatelji i saradnici škole. Svaki razred će dobiti sadnice različite starosti, prilagođene njihovom uzrastu, kako bi pratili prirodni ciklus zasađenog drveća do kraja svog školovanja u beloblatskoj školi. Izazov će ići sve do učenika prvih razreda, čak i do mališana koji pohađaju zabavište.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Svaka grupa će, pored sadnje, imati i neke druge aktivnosti, prilagođene njihovom uzrastu. Svako posađeno drvo će, inače, pripadati jednom detetu i njegovom mentoru.

   

  Tekst i foto: Milan Nedeljkov

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin