• Aradac dobija teretanu na otvorenom, a evo šta će se raditi u Lukićevu, Botošu, Orlovatu…

  Predstavnicima 12 lokalnih samouprava dodeljeni su ugovori, u vrednosti od 35 miliona dinara, u okviru konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ova sredstva su namenjena za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini.   Ugovore je korisnicima uručio pomoćnik resornog sekretara Petar Samolovac. On je istakao da ukupna vrednost ovih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Aradac dobija teretanu na otvorenom, a evo šta će se raditi u Lukićevu, Botošu, Orlovatu…

  Predstavnicima 12 lokalnih samouprava dodeljeni su ugovori, u vrednosti od 35 miliona dinara, u okviru konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ova sredstva su namenjena za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini.

   

  Ugovore je korisnicima uručio pomoćnik resornog sekretara Petar Samolovac. On je istakao da ukupna vrednost ovih investicija za unapređenje kvaliteta života i razvoj turizma u vojvođanskim selima iznosi 46,8 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin, Žitište i Novi Bečej dobili pare za izradu prostornih i urbanističkih planova

   

  Precizirao je da učešće sekretarijata iznosi gotovo 75 odsto, dok lokalne samouprave ulažu preostali deo.

   

  – Značaj ovog konkursa je u tome što su ulaganja usmerena u razvoj ruralne infrastrukture i delom u turistički potencijal seoskih sredina u pokrajini. Imajući u vidu sve veću migraciju stanovništva iz ruralnih područja prema gradovima, ovakva podrška je utoliko značajnija – istakao je Samolovac.

   

  On je rekao da je prihvaćeno svih 16 prijava. Za sredstva su konkurisali gradovi Zrenjanin, Vršac, Sremska Mitrovica i Subotica i opštine Nova Crnja, Opovo, Žitište, Kovačica, Ruma, Irig, Inđija i Stara Pazova.

   

  Najviše prijava stiglo iz Zrenjanina

   

  Najviše prijava stiglo je iz Zrenjanina. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac naveo je da će 14,5 miliona dinara biti uloženo u ruralni razvoj naseljenih mesta na tom području.

   

  – Na ovaj način uredićemo objekte u vlasništvu grada u pet sela na teritoriji Zrenjanina. U Aradcu će biti izgrađena teretana na otvorenom. Uredićemo domove kulture u Lukićevu i Botošu, gde se nalaze i klub penzionera i dom zdravlja. Takođe, realizovaćemo projekte uređenja fiskulturne sale u Banatskom Despotovcu i Vatrogasnog doma u Orlovatu – istakao je Santovac.

   

  Investicije koje će biti realizovane u okviru ovog konkursa namenjene su sanaciji, adaptaciji, rekonstrukciji i uređenju objekata lokalnih samouprava kao što su lovački i vatrogasni domovi, domovi kulture, mesne zajednice, biblioteke, fiskulturne sale, klubovi penzionera.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Sredstva su predviđena i za opremanje i uređenje turističko-rekreativnih objekata, info-centara, dečjih igrališta, teretana na otvorenom, parkova i drugih višenamenskih prostora.

   

  Umesto Jezera 2, Zrenjanin dobija „javnu površinu sa dekorativnim vodnim elementima“

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat