• Umesto Jezera 2, Zrenjanin dobija „javnu površinu sa dekorativnim vodnim elementima“

  Umesto Jezera 2, u sklopu Begejske petlje, koje nikada nije izgrađeno, Zrenjanin će dobiti „javnu površinu sa dekorativnim vodnim elementima“. Tako bar piše u ko zna kojim po redu izmenama i dopunama nacrta Plana generalne regulacije naselja Mala Amerika, koje se nalaze na javnom uvidu do 4. novembra.   Iz nacrta su izbirisane sve odrednice […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Umesto Jezera 2, Zrenjanin dobija „javnu površinu sa dekorativnim vodnim elementima“

  Umesto Jezera 2, u sklopu Begejske petlje, koje nikada nije izgrađeno, Zrenjanin će dobiti „javnu površinu sa dekorativnim vodnim elementima“. Tako bar piše u ko zna kojim po redu izmenama i dopunama nacrta Plana generalne regulacije naselja Mala Amerika, koje se nalaze na javnom uvidu do 4. novembra.

   

  Iz nacrta su izbirisane sve odrednice koje se odnose na Jezero 2 (2a i 2b). Van snage je stavljen i Plan detaljne regulacije za Jezero 2 iz 2007. godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Da li će i Begej u Zrenjaninu doći na red za košenje podvodne vegetacije i uklanjanje trske

   

  U izmenjenom i dopunjenom nacrtu, javne površine sa dekorativnim vodnim elementima definišu se kao površine namenjene za zelenilo, sport i rekreaciju, saobraćajnice, parkinge, trotoare, biciklističke staze, montažne ugostiteljske objekte, dečija igrališta i slične sadržaje za koje je obavezna izrada urbanističkog projekta.

   

  S obzirom na planirane sadržaje, ovaj prostor treba da privuče stanovnike Zrenjanina svih uzrasta, smatraju gradski planeri.

   

  Još se ne zna sudbina „Mosta na suvom“

   

  Zelene površine treba da ostvare dva osnovna cilja, a to su ekološki i estetski. Ekološki cilj je stvaranje povoljnijih sanitarno-higijenskih i mikroklimatskih uslova. To se može postići planskim povezivanjem svih vidova zelenila, preko drvoreda, u jednu celinu.

   

  Estetski kvalitet gradskog pejzaža postići će se planskom sadnjom, izborom kvalitetnog i visoko dekorativnog sadnog materijala, na mestima gde je potrebno, osmišljenom rekonstrukcijom i intezivnim održavanjem. U okviru ovih površina planira se ozelenjavanje i zatravnjivanje. Planira se sadnja adekvatnog visokog, srednjeg i niskog rastinja.

   

  Ni novim izmenama nije predviđeno šta će biti sa „Mostom na suvom“. Gradski planeri najavljuju izradu urbanističkog projekta kojim će se precizno definisati planirane namene i pronaći najbolje rešenje za ovaj most.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Da li će on biti uklonjen, konzerviran ili revitalizovan, za sada se ne zna.

   

  Nove zgrade, u blokovima, nići će na prostoru između nove javne površine sa dekorativnim vodnim elementima i Ulice brigadira Ristića.

   

  Kino bašta će biti sanirana: Nekadašnje kultno mesto u novom ruhu?

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad