• Akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ i u srednjem Banatu

  U okviru kampanje „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ ove sedmice će biti očišćeno 36 lokaliteta u 20 lokalnih samouprava na području pokrajine.   Uklanjanje smeća će u okviru pomenute kampanje biti organizovano i u Zrenjaninu, Novoj Crnji i Novom Bečeju.   „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ i u srednjem Banatu

  U okviru kampanje „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ ove sedmice će biti očišćeno 36 lokaliteta u 20 lokalnih samouprava na području pokrajine.

   

  Uklanjanje smeća će u okviru pomenute kampanje biti organizovano i u Zrenjaninu, Novoj Crnji i Novom Bečeju.

   

  „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini. Tom deklaracijom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa. Takođe, i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu. Na taj način bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.

   

  Pročitajte još: Javni radovi u opštini Sečanj trajaće do septembra

   

  U Deklaraciji se govori i o uvođenju ekoloških energetskih sistema za grejanje. Govori se i o podsticanju unapređenja javnog gradskog prevoza nabavkom ekološki prihvatljivih vozila na električnu energiju i gas. A obuhvaćene su i aktivnosti na zaštiti prirodnih vrednosti i biološke raznovrsnosti i povećanju pošumljenosti.

   

  U Deklaraciji se navodi da će se preduzeti mere kako bi u procesu obrazovanja mladi ljudi sticali znanja i podizali svest o značaju zaštite, unapređivanja životne sredine i održivog razvoja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat