• Od septembra skuplje vozne karte, uvode se i novine u načinu naplate

  Od 1. septembra važiće novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju, a uvode se i novine u načinu naplate, saopštio je „Srbijavoz“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od septembra skuplje vozne karte, uvode se i novine u načinu naplate
  Foto: zrenjaninski.com

   

  „Srbijavoz“ je odluku o povećanju cena voznih karata obrazložio time da je važeći cenovnik na snazi već tri godine i da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane cene energenata i rezervnih delova.

   

  Novina je veći popust na onlajn kupovinu karata – putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, u visini od 10 odsto, koji se uvodi sa ciljem da se putnici motivišu da karte kupuju unapred i onlajn.

   

  Konkretno, za putnike to znači da će, na primeru nekih od najfrekventnijih linija, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara, a cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Potreban špediter: Kompanija Agrorit raspisala novi konkurs za posao

   

  „Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da oni u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, te je kupuju kod konduktera. To dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika“, navodi „Srbijavoz“ i apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije.

   

  Do septembra će biti postavljeni novi kartomati na preko 20 stanica u Srbiji. Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu biće naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne ili kartomati.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Za nadležne ništa sporno u tome što su sva tri mobilna operatora digla cene u isto vreme

   

  „Očekujemo da efekti ovih izmena doprinesu kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika. Naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski“, kažu u „Srbijavozu“.

   

  Putnici iz Zrenjanina vozom mogu da Kikinde i Subotice, odnosno do mesta koji se nalaze na tim relacijama.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Primere novih cena voznih karata koje će važiti od 1. septembra možete pogledati ispod.

   

  vozne karte
  Izvor: Srbijavoz

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin