• Zrenjanin će imati dve predstavnice na velikim međunarodnim atletskim takmičenjima

    Takmičarke Atletskog kluba Banat iz Zrenjanina Dunja Sikima i Una Jovanović uspešno su nastupile na međunarodnom mitingu za seniorke, koji je održan u Slovenskoj Bistrici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin će imati dve predstavnice na velikim međunarodnim atletskim takmičenjima
    Foto: Atletski klub Banat

     

    Dunja Sikima je u trci na 800 metara osvojila četvrto mesto sa najboljim rezultatom ove godine – 2:08,09. Dunja je potvrdila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati od 26. do 31. avgusta u Limi.

     

    Una Jovanović je u trci na 400 metara treći put oborila lični rekord. U Slovenskoj Bistrici je istrčala 56,69 i u konkurenciji 32 takmičarke zauzela odlično šesto mesto. Una je još jednom potvrdila normu za Evropsko prvenstvo za juniore koje će se od 18. do 21. jula održati u Banskoj Bistrici.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Košarkašice Hendi sporta branile boje Srbije na turniru u Mađarskoj

     

    – Odličan nastup obe naše takmičarke. I Dunja i Una su istrčale lične rekorde i potvrdile norme za učešće na Svetskom odnosno Evropskom prvenstvu – kaže za portal zrenjaninski.com trener Atletskog kluba Banat Petar Tankosić.

     

    Zrenjaninske atletičarke naredne dve nedelje pripremaće se za nastup u finalu kupa Srbije za seniorke, koje će se 1. i 2. juna održati u Kraljevu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport