• Košarkašice Hendi sporta branile boje Srbije na turniru u Mađarskoj

    U organizaciji Nacionalne asocijacije mađarskih košarkaških igrača i Specijalne olimpijade Mađarske, u Kermendu je održan turnir u UNIFIED košarci. Na turniru su učestvovali i muški i ženski timovi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Košarkašice Hendi sporta branile boje Srbije na turniru u Mađarskoj
    Foto: Hendi sport

     

    Poziv za učešće u muškoj UNIFIED selekciji dobila je ekipa sportskog kluba „Milan Petrović“ iz Novog Sada, dok su boje naše zemlje branile UNIFIED košarkašice Hendi sport kluba iz Zrenjanina.

     

    Trenerski tandem na ovom turniru, iz redova Hendi sporta, bili su Jovan Pavić i Borislav Nuhanović.

     

    Prvog takmičarskog dana Zrenjaninke su odmerile snage sa prvim timom nacionalne selekcije Specijalne olimpijade Mađarske 1. I pored uloženog velikog truda, gošće nisu bile ravnopravane partnerke na toj utakmici koju su izgubile rezultatom 20:6.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Hendi sport odbranio titulu prvaka Specijalne olimpijade Srbije u fudbalu

     

    U drugoj utakmici čekala ih je ekipa Specijalne olimpijade Mađarske 2, kada su košarkašice Hendi sporta pružile dobru partiju i rezultat je do kraja bio neizvestan. Ipak, na kraju su Mađarice bile bolji tim i pobedile naše košarkašice rezultatom 20:16.

     

    Odigrano je još nekoliko utakmica, a u jednoj od njih košarkašice Hendi sporta su savladale tim Specijalne olimpijade Mađarske 2 rezultatom 8:7.

     

    košarkašice hendi sporta
    Foto: Hendi sport

     

    Konačan plasman na turniru bio je sledeći: prvo mesto je osvojila Mađarska 1, drugo mesto Mađarska 2, a treće Srbija koju su predstavljale zrenjaninske košarkašice.

     

    Boje našeg tima branile su Tanja Ćoćkalo (prvi nastup), Mihaela Tot, Brankica Veljković, Katarina Zlatković i partnerke Milica Delić i Sofija Gaćina.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Pored veoma zgusnutog rasporeda u ovom mesecu, prihvatili smo poziv i odazvali se na ovaj košarkaški turnir. Naše devojke su pružile izuzetno veliki otpor protivnicama, što rezultati možda ne govore. Međutim, ne treba zaboraviti da smo se takmičili protiv nacionalnih selekcija Mađarske – izjavio je za portal zrenjaninski.com trener Borislav Nuhanović i dodao da je organizacija turnira bila veoma dobra.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport