• Zlato u Alžiru: Džudistkinja Proletera Milica Cvijić donela radost klubu i naciji

    Za Džudo klub Proleter iz Zrenjanina uzbuđenja i uspesi ne jenjavaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zlato u Alžiru: Džudistkinja Proletera Milica Cvijić donela radost klubu i naciji
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Posle prve Grend slem medalje u istoriji kluba, koju je u subotu iz Bakua donela Milica Nikolić (48kg), juče je radost klubu i naciji donela Milica Cvijić (78 kg), osvajanjem zlatne medalje na turniru African Open u Alžiru.

     

    Osvajanje zlata na ovom takmičenju označava veliki trenutak za Milicu Cvijić, s obzirom na to da je ovo tek njena prva seniorska godina. Njena izvanredna sportska veština i odlučnost jasno pokazuju da je spremna za velika dela u svetu džudoa.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prva Grend slem medalja u istoriji zrenjaninskog džudoa: Milici Nikolić srebro u Bakuu!

     

    Milica Cvijić je na African Open-u u Alžiru pokazala ne samo izuzetnu fizičku spremnost, već i taktičku inteligenciju tokom celog takmičenja. Njeno putovanje do zlatne medalje bilo je popločano izazovima i iznenađenjima, što samo dodaje sjaj trijumfu.

     

    U prvom kolu, Milica se suočila sa ozbiljnim izazovom protiv favorizovane kanadske džudistkinje Coralie Godbout, koja je znatno bolje pozicionirana na svetskoj rang listi. Milica je priredila prijatno iznenađenje, pobedivši protivnicu i time skrenula pažnju na sebe na samom početku takmičenja.

     

    U polufinalu je Milica demonstrirala svoje izvanredne tehničke veštine, pobedivši domaću takmičarku tehnikom gušenja.

     

    Finale je donelo dodatnu dramu, gde je Milica morala da se suoči sa još jednom domaćom takmičarkom iz Alžira. Meč je dostigao vrhunac u zlatnom bodu, a Milica je uspela da sačuva svoj izuzetan mentalni fokus i pobedi, osvajajući tako zlatnu medalju.

     

    milica cvijić
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Predsednik Džudo kluba Proleter Milan Krstin nije krio zadovoljstvo, ističući da je prošli vikend bio izuzetno uspešan za njih.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Vikend je počeo Grend slem medaljom, a završio se na najlepši način – još jednim velikim odličjem za naš klub sa međunarodne scene. Čvrsto verujem da je ovo tek početak uspeha koji će Milica Cvijić praviti u budućnosti. Ovi rezultati ne samo da donose radost našem džudo klubu, već i podsećaju na značajan doprinos srpskog džudoa na međunarodnoj sceni. Nastavak ovakvih uspeha samo potvrđuje snagu i talenat mladih sportista koji su deo Džudo kluba Proleter. Izgleda da je u džudou važno zvati se Milica – kroz osmeh je prokomentarisao predsednik kluba.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport