• Prva Grend slem medalja u istoriji zrenjaninskog džudoa: Milici Nikolić srebro u Bakuu!

    Takmičarka Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina Milica Nikolić osvojila je srebrnu medalju na Grend slemu u Bakuu i tako ispisala istoriju zrenjaninskog džudoa!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prva Grend slem medalja u istoriji zrenjaninskog džudoa: Milici Nikolić srebro u Bakuu!
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    U jednom nezaboravnom putovanju kroz Grend slem takmičenje u glavnom gradu Azerbejdžana, takmičarka Džudo kluba Proleter iz Zrenjanina Milica Nikolić (48kg) osvojila je srebrnu medalju, ostavljajući neizbrisiv trag na tatamiju. U pitanju je prva Grend slem medalja u istoriji zrenjaninskog džudoa.

     

    Milica je svoj put započela kao slobodna učesnica prvog kola, a već u drugom je briljirala sjajnim iponom, pobedivši Amandu Limu iz Brazila. U četvrtfinalu, susret sa kazahstanskom takmičarkom Kurbanovom završila je u zlatnom bodu, osiguravši mesto među najboljima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Legendarni atletski trener Jani Hajdu dobitnik nagrade za životno delo

     

    Polufinale, koje se dugo očekivalo, donelo je borbu sa neugodnom Belgijankom Petiti. Milica je iznenadila sve prisutne rešivši meč atraktivnim iponom za samo 20 sekundi.

     

    Nažalost, u finalnom meču sjajnu seriju pobeda zaustavila je talentovana švedska džudistkinja Babulfhat, iako je i taj meč rešen u zlatnom bodu.

     

    milica nikolić grend slem
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Predsednik Džudo kluba Proleter Milan Krstin izjavio je da s ponosom deli izvanredne vesti koje su obogatile istoriju ovog kluba i zrenjaninskog džudoa.

     

    – Naša najbolja takmičarka Milica Nikolić postigla je istorijski uspeh osvajanjem srebrne medalje na Grend slem takmičenju u Bakuu. Ona je svojim neizmernim trudom, predanošću i posvećenošću treninzima ostvarila ovaj trijumf, čineći ga prekretnicom u istoriji našeg sportskog udruženja – ocenio je Krstin.

     

    On je čestitao Milici na osvojenoj srebrnoj medalji, dodajući da je još jednom potvrdila svetsku klasu na najprestižnijem međunarodnom takmičenju.

     

    – Ovaj uspeh podiže ugled ne samo našeg kluba već i celog zrenjaninskog džudoa – zaključio je Milan Krstin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Milica Nikolić je ovim rezultatom dodatno poboljašala svoju poziciju na svetskoj rang listi i sada zauzima treće mesto na svetu.

     

    milica nikolić grend slem
    Foto: Džudo klub Proleter

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport