• Veslački klub Begej 1883 obeležava veliki jubilej – 140 godina postojanja

    Veslački klub Begej 1883 iz Zrenjanina odlučio je da veliki jubilej, 140 godina postojanja, obeleži na malo drugačiji način, a ne samo jednom priredbom na kojoj bi bio predstavljen istorijat kluba i pobrojani najveći sportski uspesi.   Odlučeno je da veslači tokom cele godine organizuju više aktivnosti kojima će promovisati klub i samo veslanje.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veslački klub Begej 1883 obeležava veliki jubilej – 140 godina postojanja

    Veslački klub Begej 1883 iz Zrenjanina odlučio je da veliki jubilej, 140 godina postojanja, obeleži na malo drugačiji način, a ne samo jednom priredbom na kojoj bi bio predstavljen istorijat kluba i pobrojani najveći sportski uspesi.

     

    Odlučeno je da veslači tokom cele godine organizuju više aktivnosti kojima će promovisati klub i samo veslanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Jedan od najboljih rukometnih golmana Marko Gaćinović karijeru nastavlja u Jugoviću

     

    U martu su bili domaćini prvenstva Srbije na veslačkim ergometrima, u junu su organizovali školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima za učenike osnovnih škola, a krajem septembra će biti domaćini 5. kola Omladinske lige Srbije.

     

    24 sata veslanja

     

    Jedan od događaja planiran je i za ovaj vikend, odnosno 2. i 3. septembar, a nazvan je „24 sata veslanja“. Zamišljeno je da počne u subotu i završi se u nedelju.

     

    Plan je da se na Begeju, na delu koji prolazi kroz grad, vesla u 24 smene od po sat vremena, tako da se obezbedi kontinuitet od 24 sata neprekidnog veslanja.

     

    Veslaće članovi kluba, od veterana, među kojima će se naći i Milorad Stanulov, osvajač medalja na Olimpijskim igrama i svetskim i evropskim prvenstvima, do najmlađih članova, polaznika škole veslanja. Veslaće i prijatelji kluba, uključujući i one iz drugih veslačkih klubova.

     

    Veslaće se u svim vrstama veslačkih čamaca – u skifu, dublu, dvojcu, četvercu, osmercu. Aktivnosti na vodi će trajati od subote u 9 do nedelje u 9 časova.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Verujemo da će medijski najinteresantnije aktivnosti biti u subotu od 10.30 do 11.30 časova. Tada će na vodi biti osmerac veterana kluba Begej 1883. Ujedno će biti predstavljen memorijalni skif – stari čamac na kom će se potpisivati bivši, sadašnji i budući članovi kluba koji su osvojili medalje na državnom prvenstvu ili su nastupili za reprezentaciju i koji će biti izložen u klupskom hangaru – kaže predesnik kluba Dane Lužaić.

     

    Jedinstveno takmičenje u subotu u Zrenjaninu: Porodice u neobičnoj sportskoj avanturi

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport