• Veslačica Jovana Arsić baš na rođendan obezbedila vizu za Olimpijske igre

    Najbolja srpska veslačica i naša reprezentativka, Jovana Arsić iz Zrenjanina, izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Nema sumnje, bio je ovo najlepši mogući „poklon“ za njen današnji, 31. rođendan.   Arsić je danas, poslednjeg dana Svetskog prvenstva u veslanju u Beogradu, u ženskom skifu zauzela treće mesto u B finalu, što […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veslačica Jovana Arsić baš na rođendan obezbedila vizu za Olimpijske igre

    Najbolja srpska veslačica i naša reprezentativka, Jovana Arsić iz Zrenjanina, izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Nema sumnje, bio je ovo najlepši mogući „poklon“ za njen današnji, 31. rođendan.

     

    Arsić je danas, poslednjeg dana Svetskog prvenstva u veslanju u Beogradu, u ženskom skifu zauzela treće mesto u B finalu, što je ukupno deveti rezultat na prvenstvu. To joj je donelo plasman na Olimpijske igre.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Fudbalski trener Marko Jović sa mlađim omladincima Vojvodine beleži sjajne rezultate

     

    Jovana je kroz cilj prošla sa vremenom 7:34,76 minuta, dok je ispred nje bila Nemica Aleksandra Fuster, sa vremenom 7:32,44, a prva je kroz cilj prošla Austrijanka Magdalena Lobnig sa vremenom 7:31,91 minuta.

     

    Može da se bori za olimpijsku medalju

     

    Osmeh na licu Jovane Arsić, nedugo posle završenog finala, dovoljno je govorio o tome koliko joj je plasman na Olimpijske igre ulepšao rođendan.

     

    – Cilj Veslačkog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta bio je da se kvalifikujem na Olimpijske igre koje se sledeće godine održavaju u Parizu. Malo sam pala posle polufinalne trke. Imali smo tehnički problem, ali sam uspela da dam maksimum i „izvučem“ trku. Bio mi je cilj da pobegnem protivnicama i da ne mogu da me stignu u poslednjih 500 metara. Drago mi je da sam uspela da usrećim trenera Nikolu Stojića, s obzirom na to da smo svi imali pad na ovom Svetskom prvenstvu – izjavila je za sajt Veslačkog saveza Srbije dvostruka slavljenica, deveta na svetu, Jovana Arsić.

     

    Ona je ocenila da, po trkama koje je veslala na ovom Svetskom prvenstvu, sledeće godine na Olimpijskim igrama može da se bori za medalju.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nisam bila u finalu ove godine, znamo trener i ja u čemu je bio problem. U pitanju je, da tako kažem, bila sreća. Dešava se da se u sportu neke stvari „ne poklope“. Meni problem ne predstavljaju snaga i izdržljivost, nego glava, odnosno koliko sam fokusirana tih osam minuta trke – rekla je Jovana.

     

    Arsić je postala 29. član olimpijskog tima Srbije za Pariz 2024.

     

    Zrenjaninac u dresu Srbije: Dejan Davidovac sa reprezentacijom osvojio svetsko srebro

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport