• U klubu ne štede reči hvale: Nikola Petković se pridružio prvom timu Šarlota

    Na Dan državnosti Srbije – Sretenje, srpski internacionalac i jedan od najtalentovanijih fudbalera mlađe generacije, Nikola Petković iz Zrenjanina, pridružio se prvom timu Fudbalskog kluba Šarlot.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U klubu ne štede reči hvale: Nikola Petković se pridružio prvom timu Šarlota
    Foto: Charlotte FC

     

    Posle odličnih partija u Čukaričkom, Nikola Petković je prešao u Šarlot, tačnije u razvojnu ekipu ovog MLS ligaša – Kraun Legasi. Nakon što je svoj fudbalski talenat dokazao i u Americi, mladi Zrenjaninac je priključen prvom timu Šarlota. Imao je, inače, sjajnu sezonu u Kraun Legasiju – u 12 nastupa deset puta je bio starter i upisao je tri gola i četiri asistencije.

     

    Kad su dovodili Petkovića, bilo je jasno da su čelnici Šarlota procenili da je mladi Srbin projekat za budućnost. Klub je saopštio da je potpisao ugovor sa vezistom do 2026. sa mogućnošću produženja na još godinu dana. Ovo je sigurno i najlepši rođendanski poklon, s obzirom na to da će Nikola 23. februara napuniti 21 godinu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Lazar Vukoje jedan od najmlađih prvotimaca Fudbalskog kluba Naftagas

     

    – Nikola je zanimljiv igrač i međunarodni talenat u usponu kog smo prošle sezone uspeli da uvedemo u naš sistem. On je odličan primer našeg strateškog pristupa u MLS razvojnoj ligi. Identifikujemo mlade i talentovane igrače i pružamo im potrebno vreme da se prilagode našoj organizaciji i životu u Šarlotu, što je prioritet – rekao je generalni menadžer ovog kluba Zoran Krneta.

     

    Krneta je ocenio da je Petković odlično pojačanje ove sezone na sredini terena, dodajući da su u klubu uzbuđeni zbog toga što će imati mogućnost da se dalje razvija kod trenera Dina Smita i njegovih saradnika.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Nikola Petković je 2023. godine debitovao za reprezentaciju Srbije u pobedi od 2:1 nad reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport