• Tri takmičara i tri medalje: Naši bokseri se lavovski borili na turniru u Rusiji

    Takmičar Boks kluba Banat iz Zrenjanina Dario Tomić bio je jedan od predstavnika Srbije na međunarodnom memorijalnom turniru u boksu „Nikolaj Pavlukov“, koji je održan od 20. do 26. septembra u Rusiji.   Učestvovalo je ukupno 17 zemalja, a boje naše zemlje branili su seniorka Kristina Nađ Varga iz subotičkog Ultimat fajta, senior Dario Tomić […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tri takmičara i tri medalje: Naši bokseri se lavovski borili na turniru u Rusiji

    Takmičar Boks kluba Banat iz Zrenjanina Dario Tomić bio je jedan od predstavnika Srbije na međunarodnom memorijalnom turniru u boksu „Nikolaj Pavlukov“, koji je održan od 20. do 26. septembra u Rusiji.

     

    Učestvovalo je ukupno 17 zemalja, a boje naše zemlje branili su seniorka Kristina Nađ Varga iz subotičkog Ultimat fajta, senior Dario Tomić iz BK Banat, kao i Ahmet Mavrić iz Novog Pazara. Sa njima je bio i trener BK Banat Milivoj Šojić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Elemirci postigli istorijski uspeh: Šahisti Naftagasa prvaci Srbije!

     

    U ring je prva ušla Kristina Nađ Varga koja je u prvom meču odmerila snage sa ruskom takmičarkom Karinom Feizulinom. Nakon tri runde bespoštedne borbe i konstantnih napada, srpska reprezentativka je zasluženo pobedila.

     

    Ništa manje uspešna Kristina nije bila ni u preostala dva meča, takođe protiv ruskih takmičarki Valerije Artuganove i Renate Bezelj. Tri meča, tri pobede i osvojeni zlatna medalja, pehar i zlatni pojas za najbolju takmičarku turnira do 48kg – to je rezultat njenog nastupa u Rusiji.

     

    milivoj šojić na turniru u rusiji
    Trener Milivoj Šojić (Foto: BK Banat)

     

    Ovog puta zadovoljni i bronzom

     

    Sledeći je u ring ušao Dario Tomić, koji se takmičio u kategoriji do 75kg protiv reprezentativca Slovenije Dejana Leburića. Nakon tri runde, Tomić je zasluženo došao do pobede i plasirao se u polufinale. Protivnik u polufinalu mu je bio evropski šampion, Rus Danil Prokupin, koji je bio prevelik zalogaj za Tomića.

     

    – Bronzana medalja je nešto čime smo zadovoljni ovog puta – kaže njegov trener Milivoj Šojić.

     

    Ahmet Mavrić je u kategoriji do 80kg izgubio u polufinalnom duelu protiv ruskog takmičara Akima Pavlukova. Za plasman u polufinale je osvojio bronzanu medalju.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Tri takmičara, tri medalje, od kojih je jedna zlatna, ukupan je skor ostvaren na jednom veoma jakom turniru u Rusiji. Očekuje nas još mnogo međunarodnih mečeva, kao i ligaška takmičenja, tako da će nam nastavak reprezentativnih priprema na Zlatiboru i te kako dobro doći – kaže za portal zrenjaninski.com trener Milivoj Šojić.

     

    Održan sedmi Gomex Zrenjaninski polumaraton: Đuro i Ivana najbrže do cilja

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport