• Održan sedmi Gomex Zrenjaninski polumaraton: Đuro i Ivana najbrže do cilja

    Đuro Borbelj iz Apatina i Ivana Živković iz Beograda pobednici su polumaratonske trke održane u okviru sedmog po redu Gomex Zrenjaninskog polumaratona. Prvak Srbije u trčanju na duge staze Đuro Borbelj stazu dugačku 21,1 kilometar istrčao je u vremenu 1:14:05, dok je Ivana Živković zabeležila rezultat od 1:27:46.   Drugo mesto među muškarcima je osvojio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Održan sedmi Gomex Zrenjaninski polumaraton: Đuro i Ivana najbrže do cilja

    Đuro Borbelj iz Apatina i Ivana Živković iz Beograda pobednici su polumaratonske trke održane u okviru sedmog po redu Gomex Zrenjaninskog polumaratona. Prvak Srbije u trčanju na duge staze Đuro Borbelj stazu dugačku 21,1 kilometar istrčao je u vremenu 1:14:05, dok je Ivana Živković zabeležila rezultat od 1:27:46.

     

    Drugo mesto među muškarcima je osvojio Vjačeslav Sokolov iz Novog Sada, a treće član zrenjaninskog Atletskog kluba AS023 Nemanja Đurić. On je ujedno i najuspešniji domaći takmičar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sportski dan u Mihajlovu: Najmlađi bili vatreni borci na terenu (Foto)

     

    U ženskoj konkurenciji, drugoplasirana je bila Aleksandra Pejić, dok je treće mesto zauzela Jasna Radivojev. Polumaratonsku trku, inače, završilo je 239 takmičara.

     

    Sportsko-rekreativna manifestacija Gomex Zrenjaninski polumaraton, koja je održana danas u Zrenjaninu, otvorena je dečijim trkama kroz glavnu gradsku ulicu.

     

    gomex zrenjaninski polumaraton
    Foto: Rekreakcija/Mladost

     

    Sedmo, već tradicionalno izdanje ove ulične trke, okupilo je i ove godine više od 800 učesnika. Oni su se nadmetali u četiri discipline: polumaratonu, na stazi od 21,1 kilometar, Trci zadovoljstva (7 km), štafetnoj trci (3×7 km) i po prvi put, nordijskom hodanju (7 km).

     

    Trku zadovoljstva završilo je 460 učesnika, štafetnu trku njih 24, a nordijsko hodanje 14.

     

    Najstariji učesnik ovog sportskog događaja bio je Vlada Stevanović iz Beograda, koji je još jednom došao u Zrenjanin i uspešno nastupio u Trci zadovoljstva, ovog puta kao 89-godišnjak.

     

    Organizatori su mu poželeli i da 90. rođendan obeleži nastupom u gradu na Begeju i da ga ponovo vide na startu naredne godine.

     

     

    Upriličen i zanimljiv prateći program

     

    Sertifikovana trasa polumaratona vodila je poznatim ulicama kroz centar Zrenjanina, preko Malog i Žutog mosta, sve do naselja 4. jul i Dositej Obradović i nazad, kroz ulice Dr Laze Kostića, Koče Kolarova i Vojvode Petra Bojovića. Start i cilj bili su na Trgu slobode.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Elemirci postigli istorijski uspeh: Šahisti Naftagasa prvaci Srbije!

     

    Ove godine na centralnom gradskom trgu upriličen je i zanimljiv prateći program.

     

    Uoči starta trke, učesnici i publika uživali su u nastupu orkestra Vojske Srbije, a program je, uz muzički šlagvort, vodio popularni Igor Blažević – Prljavi inspektor Blaža. Manifestacija je okončana nastupom grupe „So Sabi“.

     

     

    Organizator trke bilo je Sportsko udruženje „Zrenjaninski polumaraton“, pokrovitelj Grad Zrenjanin, a generalni sponzor kompanija Gomex.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Jedan od sponzora je bila i kompanija Mlekoprodukt, koja je učesnicima na cilju poklanjala vrhunske Ille de France sireve, a spremila je i poklone za osvajače prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

     

    I ove godine, jedan od najbrojnijih timova bio je sastavljen od devojaka i momaka iz fitnes centara Mladost i Rekreakcija.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport