• Svlačionice na fudbalskim stadionima u opštini Žitište najčešće u lošem stanju

    Sportski savez opštine Žitište broji 45 članova i uglavnom su to fudbalski klubovi koji postoje gotovo u svim mesnim zajednicama, navodi se u nacrtu Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Žitište za period od 2023. do 2027. godine. U ovom dokumentu se dodaje da u svim mestima postoje fudbalska igrališta, ali da su njihovi prateći […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svlačionice na fudbalskim stadionima u opštini Žitište najčešće u lošem stanju

    Sportski savez opštine Žitište broji 45 članova i uglavnom su to fudbalski klubovi koji postoje gotovo u svim mesnim zajednicama, navodi se u nacrtu Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Žitište za period od 2023. do 2027. godine. U ovom dokumentu se dodaje da u svim mestima postoje fudbalska igrališta, ali da su njihovi prateći objekti, odnosno svlačionice, najčešće u lošem stanju.

     

    „Najreprezentativniji fudbalski stadion nalazi se u Banatskom Dvoru. Stadion je sagrađen donatorskim sredstvima privatnog lica“, piše u nacrtu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Veslački klub Begej 1883 obeležava veliki jubilej – 140 godina postojanja

     

    Pored fudbalskih, na teritoriji opštine Žitište postoje i odbojkaški, košarkaški, karate, kik boks, džudo i šahovski klubovi, kao i 11 udruženja sportskih ribolovaca.

     

    „Dosta se radi na popularizaciji ženskog sporta uopšte. Sportski savez, u saradnji sa osnovnim školama i lokalnom samoupravom, veliku pažnju posvećuje razvoju školskog sporta kao baze za sve sportske organizacije. Na teritoriji žitištanske opštine dosta pažnje posvećuje se i rekreativnom sportu, a posebno kada su u pitanju žene srednje starosne dobi“, piše u nacrtu Lokalnog akcionog plana za mlade.

     

    Tereni za male sportove različitog kvaliteta

     

    U svim mesnim zajednicama postoje tereni za male sportove, koji su različitog kvaliteta kada je reč o podlogama i opremljenosti. Takođe, sve škole poseduju fiskulturne sale koje su različitog nivoa opremljenosti i tehničkih karakteristika.

     

    „Najvažnija i najmasovnija sportska manifestacija su „Rekreativne igre opštine Žitište“. U toku godine se u većini mesta organizuju različiti sportski turniri. Opština Žitište, Sportski savez opštine i Dom zdravlja su sigurno jedini koji se na organizovan način bave borbom protiv bolesti zavisnosti (droge, alkohola i cigareta) kod učenika osnovnih škola na teritoriji opštine Žitište“, stoji u nacrtu Lokalnog akcionog plana za mlade.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, u toku je javna rasprava o nacrtu ovog dokumenta, koja traje do 8. septembra. Radna grupa za izradu plana pozvala je predstavnike stručne javnosti i sva druga zainteresovana fizička i pravna lica da se upoznaju sa tekstom plana i da daju svoje predloge, primedbe i sugestije.

     

    Munja na parketu: Blagoje Marković po prvi put će se oprobati u malom fudbalu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin