• Munja na parketu: Blagoje Marković po prvi put će se oprobati u malom fudbalu

    Nova takmičarska sezona u okviru Prve futsal lige Srbije počinje ovog vikenda, a Klub malog fudbala SAS iz Zrenjanina, koji se posle šest godina igranja u nižoj ligi vratio u elitni rang, u prvom kolu, koje je na programu u subotu, gostuje ekipi Novog Pazara. U redovima Zrenjaninaca biće i Blagoje Marković, koji će se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Munja na parketu: Blagoje Marković po prvi put će se oprobati u malom fudbalu

    Nova takmičarska sezona u okviru Prve futsal lige Srbije počinje ovog vikenda, a Klub malog fudbala SAS iz Zrenjanina, koji se posle šest godina igranja u nižoj ligi vratio u elitni rang, u prvom kolu, koje je na programu u subotu, gostuje ekipi Novog Pazara. U redovima Zrenjaninaca biće i Blagoje Marković, koji će se po prvi put oprobati u malom fudbalu.

     

    Ovaj vezista je rođen 7. januara 2003. i fudbalom se bavi od svoje četvrte godine. Počeo je u Kleku, a nakon toga je prešao u Sporto iz Zrenjanina. U beogradskom Partizanu je prošao omladinsku školu, da bi sa 16 godina došao u Radnički i debitovao za prvi tim. Bio je standardan u crveno-crnom timu prethodne tri godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Jedinstveno takmičenje u subotu u Zrenjaninu: Porodice u neobičnoj sportskoj avanturi

     

    Dvadesetogodišnjak iz Kleka, čiji je nadimak Munja, tokom leta je počeo pripreme sa zrenjaninskim Radničkim, ali je pred kraj pripremnog perioda odlučio da ode i travnati teren zameni parketom.

     

    – Došlo je do određenog zasićenja kada je reč o velikom fudbalu i želeo sam da probam nešto novo. Iako su u Radničkom želeli da ostanem, bio sam čvrst u svojoj odluci. Razišli smo se na prijateljski način i klubu želim sve najbolje u novoj sezoni – kaže za portal zrenjaninski.com Blagoje Marković, sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea „Izlog“, koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“.

     

    Marković dodaje da je prethodna sezona bila izuzetno teška i da se Radnički do poslednjeg momenta borio za opstanak u srpskoligaškom društvu, u čemu je na kraju i uspeo.

     

    – Ostali smo u ligi, što je izuzetno veliki uspeh, uzimajući u obzir koliki nam je bio prosek godina. Bili smo najmlađa ekipa u srpskoligaškom karavanu – ističe naš sagovornik.

     

    blagoje marković
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Očekuje da će debitovati za vikend

     

    Nakon što je ozvaničeno da napušta Radnički, usledio je poziv SAS-a koji je ušao u Prvu futsal ligu. Ovo će biti prvi put u karijeri da Marković igra mali fudbal.

     

    – Prihvatio sam ponudu i pre otprilike dve nedelje započeo pripreme sa ekipom. U početku je bilo teško, igra je potpuno drugačija od one na koju sam navikao, ali su me svi u klubu prihvatili, i trener i igrači, i pomažu mi iz dana u dan. Sve ide nabolje i mislim da sam se već snašao. Mojoj brzoj adaptaciji doprinelo je i to što 90 posto igrača poznajem odranije – napominje Marković.

     

    Već u prvom kolu ekipu SAS-a dočekuje težak rival – Novi Pazar, koji se već godinama takmiči u Prvoj ligi.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Očekujem da ću debitovati za vikend i da ću biti standardan u ekipi. Sezona će biti teška, mlada smo ekipa, ali se nadamo da ćemo ostati u ligi. Svakako ćemo dati sve od sebe da u tome i uspemo – poručuje Blagoje Marković.

     

    blagoje marković
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport