• Potisje ponovo slavilo u komšijskom derbiju: „Što se radujete, ovo je sve normalno“

    FK Tamiš (Farkaždin) – FK Potisje (Knićanin) 1:2   „Što se radujete, ovo je sve normalno“.   Ova legendarna rečenica Miroslava Nikolića Mute mogla bi da važi i za klub iz Knićanina. U poslednjih 12 ligaških utakmica sa komšijama iz Farkaždina, Potisje je slavilo osam puta, tri utakmice su završene nerešenim rezultatom, dok je Tamiš […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Potisje ponovo slavilo u komšijskom derbiju: „Što se radujete, ovo je sve normalno“

    FK Tamiš (Farkaždin) – FK Potisje (Knićanin) 1:2

     

    „Što se radujete, ovo je sve normalno“.

     

    Ova legendarna rečenica Miroslava Nikolića Mute mogla bi da važi i za klub iz Knićanina. U poslednjih 12 ligaških utakmica sa komšijama iz Farkaždina, Potisje je slavilo osam puta, tri utakmice su završene nerešenim rezultatom, dok je Tamiš trijumfovao samo jednom, i to prošle sezone, kada je iskoristio lošu formu Potisja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odbojka: Pioniri Proletera slavili i u drugom kolu, pionirke poražene na startu sezone

     

    U 12. kolu A lige Fudbalskog saveza grada Zrenjanina ekipa Potisja gostovala je Tamišu iz Farkaždina. Utakmicu su pratili nehumani vremenski uslovi za igru. Kiša je neprestano padala, a teren je bio u izuzetno lošem stanju.

     

    Sve ovo uticalo je na kvalitet fudbala u komšijskom derbiju, kao i na to da gledaoci i verni navijači nisu mogli da podrže svoje timove sa tribine. Navijači nisu bili na tribini, ali jesu u svojim vozilima. Okružili su stadion i našli načina da bodre svoj tim.

     

    U prvom poluvremenu vodila se velika borba. Za nijansu su bili bolji gosti iz Knićanina, ipak bez puno prilika na obe strane. Ni jedna ni druga ekipa nisu uspele da uspostave igru i spuste loptu, već se pokušavalo sve postići dugačkim loptama, ipak bezuspešno. Bilo je nekoliko oštrih prekršaja od strane domaćih fudbalera, ali je opomenut žutim kartonom samo jedan igrač.

     

    Da se na odmor ne ode sa netaknutim mrežama pobrinuo se David Ilić. Akcija fudbalera Potisja po levoj strani, prolazi Aleksandar Stanković, dodaje loptu na drugoj strani do Ilića, koji je povlači na njemu jaču, levu nogu, i šalje u prvi ugao gola. Bio je 43. minut i 0:1, pravo vreme za gol.

     

    Ponovo gol iz prekida

     

    Drugo poluvreme se nije razlikovalo preterano od prvog. Uglavnom se igralo na sredini terena gde se vodila velika borba. Pokušavalo se dugim loptama, centaršutevima i šutevima sa distanci. Ponovo je bilo nekoliko bezobzirnih startova, ali ovog puta je glavni sudija na vreme opomenuo domaće.

     

    Igrao se 62. minut kada je fudbaler domaćih uputio jedan izuzetno snažan udarac, ali se istakao čuvar mreže gostiju Bojan Mladenović. Pretili su i gosti preko Stankovića, Ilića, Pešića i ostalih, ali su bili neprecizni.

     

    U 71. minutu letošnje pojačanje Bojan Savičić, sa polovine gostujućeg tima, šalje jedan izuzetno precizan pas prema Aleksandru Stankoviću i spaja ga sa golom, Stanković rutinski to rešava i postiže gol pored domaćeg golmana za 0:2. Tada su gosti bili svesni koliku podršku imaju jer su svi navijači izleteli iz svojih automobila da proslave pogodak sa igračima.

     

    U 76. minutu usledio je nepotreban prekršaj na 25 metara od gola i to koriste domaći. Iz direktnog slobodnog udarca su smanjili na 1:2.

     

    „Ponovo primamo gol iz prekida nakon nepotrebnih prekršaja u opasnoj zoni. To je ono na čemu ćemo raditi u nastavku sezone“, navode u FK Potisje.

     

    Do kraja utakmice, preko Pavlovića koji ne koristi veliku šansu, gosti ne uspevaju da uvećaju prednost, dok domaći nisu značajnije pripretili.

     

    Rezultati 12. kola (5. novembar):

     

    Jedinstvo 2014 – Naftagas (B) 4:2;

    Krajina – Mladost (BB) 3:3;

    Lehel – Mladost (L) 1:2;

    OFK Gradnulica – Borac 3:0;

    Tamiš – Potisje 1:2;

    OFK Klek – ASK 4:5;

    KSK Konak 1926 – Zadrugar 0:7.

     

    Poredak na tabeli:

     

    Zadrugar 34, OFK Gradnulica 30, Potisje 30, Mladost (L) 25, Tamiš 22, Jedinstvo 2014 21, OFK Klek 18, Borac 14, Lehel 13, Mladost (BB) 13, Naftagas (B) 12, Krajina 8, KSK Konak 1925 3, ASK 3 boda.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Raspored 13. (poslednjeg jesenjeg) kola (12. novembar, 13 časova):

     

    Zadrugar – Jedinstvo 2014;

    ASK – KSK Konak 1926;

    Potisje – OFK Klek;

    Borac – Tamiš;

    Mladost (L) – OFK Gradnulica;

    Mladost (BB) – Lehel;

    Naftagas (B) – Krajina.

     

    Dva zlata oko vrata: Dunja Rajić sjajno privodi kraju ovu takmičarsku godinu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport