• Petorica takmičara, pet medalja: Bokseri Banata ostavili sjajan utisak na prvenstvu Srbije

    U Prokuplju je prošlog vikenda održano prvenstvo Srbije u boksu za pionire, kadete i juniore. Na prvenstvu se takmičilo rekordnih 240 boksera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Petorica takmičara, pet medalja: Bokseri Banata ostavili sjajan utisak na prvenstvu Srbije
    Foto: Boks klub Banat

     

    Boks klub Banat iz Zrenjanina predstvaljala su petorica takmičara – kadeti Aleksa Kašlik, Andrej Racić i Jovan Nikolić, kao i juniori Tadija Eremić i Damjan Bajić.

     

    Aleksa Kašlik je u svom trećem zvaničnom nastupu, u kategoriji do 40kg, osvojio bronzanu medalju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mirjana Grujić među odabranim arbitrima: Zrenjaninka sudila na Svetskom prvenstvu u krosu

     

    Andrej Racić je do zlatne medalje stigao pobedama nad Elmedinom Redžepijem iz Niša i u finalu nad Adilom Rušitovićem iz Beograda.

     

    Kadet Jovan Nikolić je, u kategoriji do 46kg, do zlata došao pobedama nad Davidom Damjanovićem iz Beograda i Vukom Božićem iz Kovina.

     

    Tadija Eremić je u juniorskoj konkurenciji do srebrne medalje došao pobedama nad Nikolom Mladenovićem iz Vranja i Lazarom Đurđevićem iz Lazarevca. U finalu je izgubio od Zika Mašovića iz Novog Pazara, i to sudijskim preglasavanjem.

     

    boks klub banat
    Foto: Boks klub Banat

     

    Damjan Bajić, u kategoriji juniora do 63 kg, do zlata je došao pobedama nad Mihajlom Ristićem iz Sombora, Stefanom Vrbićem iz Čačka i Lazarom Đorđevićem iz Zemuna.

     

    Sa petoricom takmičara, Boks klub Banat iz Zrenjanina je na ovogodišnjem prvenstvu osvojio pet medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ekipno, zrenjaninski klub je na ovogodišnjem prvenstvu za mlađe uzraste, u konkurenciji 38 klubova, osvojio četvrto mesto.

     

    – Maksimalan učinak, možda i najbolji u istoriji kluba. Petorica takmičara, pet medalja, to je ono što nas motiviše da nastavimo još bolje i jače – kaže trener BK Banat Milivoj Šojić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport