• Ostvari svoje snove: Jedan od najtalentovanijih košarkaša Marko Šarenac danas putuje u Ameriku

    Jedan od najtalentovanijih mladih srpskih košarkaša, bivši igrač beogradske Crvene zvezde i subotičkog Spartaka i član košarkaške reprezentacije Srbije U19, Marko Šarenac iz Zrenjanina, danas putuje u Ameriku, gde će nastaviti sportsku karijeru i školovanje. On je dobio ponudu Weber State univerziteta D1 divizije da se pridruži njihovom timu.   – Otvaram novo poglavlje u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ostvari svoje snove: Jedan od najtalentovanijih košarkaša Marko Šarenac danas putuje u Ameriku

    Jedan od najtalentovanijih mladih srpskih košarkaša, bivši igrač beogradske Crvene zvezde i subotičkog Spartaka i član košarkaške reprezentacije Srbije U19, Marko Šarenac iz Zrenjanina, danas putuje u Ameriku, gde će nastaviti sportsku karijeru i školovanje. On je dobio ponudu Weber State univerziteta D1 divizije da se pridruži njihovom timu.

     

    – Otvaram novo poglavlje u svojoj karijeri, ali i u životu. Odluka nije bila jednostavna, razmišljao sam o ponudi, pričao sa mnogim ljudima iz sveta košarke i na kraju prelomio da odem. Košarka u Americi je u ekspanziji poslednjih nekoliko godina, pa mislim da tamo mogu mnogo da naučim, usavršim engleski jezik, završim koledž i upoznam neke nove ljude. S obzirom na to da ću biti freshman u prvoj godini, ne očekujem preveliku minutažu na utakmicama. Međutim, očekujem ozbiljan rad i napredak – izjavio je za portal zrenjaninski.com Marko Šarenac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ofanzivni vezista Nenad Vinović stigao u Rusandu: Borićemo se za svaki bod

     

    Ovo leto Marko je proveo sa mladom reprezentacijom Srbije, koja je osvojila šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Debrecinu.

     

    – Kao i prošle godine, kada smo osvojili treće mesto na šampionatu Evrope, i ove godine sam se, nakon obaveza u klubu, odazvao pozivu reprezentacije. Ovog puta mi je, za razliku od prethodnog, već sve bilo poznato, od načina rada i treniranja do same organizacije i učešćca na prvenstvu. Što se samog rezultata tiče, bili smo šesti od 16 ekipa. Pružili smo svoj maksimum ali to očigledno nije bilo dovoljno. Padali smo u nekim momentima kada je trebalo da pokažemo snagu, što su protivnici iskoristili. To nas je koštalo ulaska u polufinale – ističe Šarenac.

     

    marko šarenac
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Svaki dečak sanja da jednog dana nosi dres svoje države

     

    Sve u svemu, supertalentovani zrenjaninski košarkaš je zadovoljan svojom igrom u timu.

     

    – Poziv reprezentacije, prvo na širi spisak, a zatim i prolazak u najboljih 12 igrača, za mene su veliki uspeh i čast. Svaki dečak koji se bavi sportom sanja da jednog dana nosi dres svoje države. Tako sam i ja oduvek sanjao i pripala mi je ta čast da sa svojih 18, a sada i sa 19 godina, predstavljam Srbiju – navodi naš sagovornik.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na kraju razgovora, pitali smo ga i šta će mu najviše nedostajati kada ode u Ameriku.

     

    – Najviše će mi nedostajati društvo i porodica. Ipak, s obzirom na to da su mi drugari u Kanadi i Španiji, a ja od ove godine u Americi, navići ćemo se da se čujemo preko telefona i društvenih mreža – poručio je Marko Šarenac uoči odlaska na drugi kontinent.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin