• Odbranile šampionsku titulu: Košarkašice Hendi sporta ponovo državne prvakinje

    Košarkašice Hendi sporta iz Zrenjanina odbranile su šampionsku titulu na državnom prvenstvu Specijalne olimpijade Srbije, koje je prošlog vikenda održano u Banatskom Novom Selu.   Domaćin ovog takmičenja, na kojem su snage odmeravale ženske UNIFIED ekipe, bio je klub Sportsko srce iz Jabuke.   PROČITAJTE JOŠ: Jovan Đuričić trijumfovao u drugom kolu Bokserske lige Srbije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbranile šampionsku titulu: Košarkašice Hendi sporta ponovo državne prvakinje

    Košarkašice Hendi sporta iz Zrenjanina odbranile su šampionsku titulu na državnom prvenstvu Specijalne olimpijade Srbije, koje je prošlog vikenda održano u Banatskom Novom Selu.

     

    Domaćin ovog takmičenja, na kojem su snage odmeravale ženske UNIFIED ekipe, bio je klub Sportsko srce iz Jabuke.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Jovan Đuričić trijumfovao u drugom kolu Bokserske lige Srbije

     

    Na ovom državnom prvenstvu u košarci učestvovalo je sedam ekipa koje se takmiče u sistemu Specijalne olimpijade Srbije. Košarkašice iz Zrenjanina su se takmičile u prvoj diviziji gde su im protivnice bile članice klubova Mladost iz Pirota, Singidunum iz Beograda i Palestra iz Kruševca.

     

    U prvom kolu, koje je bilo na momente neizvesno, košarkašice Hendi sporta su pobedile ekipu iz Beograda. U drugom i trećem kolu devojke iz Zrenjanina su bile dominantnije i savladale su protivnice iz Pirota i Kruševca. Tako se ekipa Hendi sporta, sa tri pobede, našla na prvom mestu. Time je ponovljen prošlogodišnji uspeh i odbranjena titula u ovom sportu.

     

    Boje zrenjaninskog kluba branile su Valentina Manojlov, Katarina Zlatković i po prvi put u ovoj ekipi kao sportistkinja je nastupala Mihaela Tot. Partnerke su bile košarkašice KK Proleter iz Zrenjanina Mila Kočišev, Mila Bibin i Mara Medan.

     

    košarkašice hendi sporta
    Foto: Hendi sport

     

    Borile se za svaku loptu

     

    – Prezadovoljan sam igrom devojaka koje su u sve tri utakmice ulazile maksimalno skoncentrisane i koje su se borile za svaku loptu. Poseban akcenat, pored odlične igre u napadu, stavio bih na njihove odbrambene zadatke koje su sprovodile bez greške. Na ovom takmičenju je prikazana prava UNIFIED košarka u kojoj su partnerke imale važnu ali sporednu ulogu, to jest nisu poentirale niti dominirale na terenu – rekao je za portal zrenjaninski.com trener Hendi sport kluba Borislav Nuhanović.

     

    Veliko iznenađenje bila je igra nove sportiskinje Mihaele Tot, koja je, pored Valentine i Katarine, na svakoj utakmici zabeležila nekoliko koševa. Katarina Zlatković je u napadu bila nezaustavljiva i postigla je više od 20 koševa na ovim utakmicama.

     

    – Ovo je za naš klub sigurno najuspešnija takmičarska godina, u ovih 14 godina postojanja kluba. Mislim da neće biti lako ponoviti ovakve rezultate i pobede u najjačim divizijama, u osam sportova koji su u programu Specijalne olimpijade Srbije – istakao je Nuhanović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    S obzirom na to da je kraj takmičarske godine i da je ovo bilo poslednje nadmetanje u ovoj godini, Nuhanović se zahvalo svim sportistima koji su se takmičili ove godine, partnerima koji su nesebično doprineli njihovim rezultatima, njihovim trenerima, kao i prijateljima Hendi sport kluba, koji su na razne načine pomagali i davali podršku.

     

    Karate klub Zrenjanin na Panter kupu zauzeo treće mesto, sa 17 osvojenih medalja

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport