• Nove medalje su dokaz da Boks klub Banat spada u sam vrh vojvođanskog boksa

    Na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine, koje je održano u Novom Sadu, boje Boks kluba Banat iz Zrenjanina branila su sedmorica takmičara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nove medalje su dokaz da Boks klub Banat spada u sam vrh vojvođanskog boksa
    Foto: Boks klub Banat

     

    Za Boks klub Banat su nastupili kadeti Aleksa Kašlik u kategoriji do 42 kilograma, Andrej Racić u kategoriji do 44kg i Jovan Nikolić do 46kg.

     

    U juniorskoj konkurenciji takmičili su se Tadija Eremić u kategoriji do 52kg, Ognjen Stajić do 60kg, Damjan Bajić do 63kg i omladinac Strahinja Rašović u kategoriji do 71 kilogram.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Još jedna medalja sa državnog prvenstva za atletičare Proletera

     

    Bokseri Banata osvojili su tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

     

    Aleksa Kašlik osvojio je srebrnu medalju na svom prvom zvaničnom meču i prvenstvu, a u finalu je, na poene, izgubio od reprezentativca Luke Simića iz BK Vukovi sa Drine iz Loznice.

     

    Do zlata su stigli Andrej Racić, pobedom na Šapčaninom Stefanom Kolosovskim, i Jovan Nikolić, pobedom nad Dragoljubom Pavlovim iz Žablja.

     

    Tadija Eremić je morao da se takmiči u višoj kategoriji, jer u njegovoj nije imao protivnike. Time je put do srebra bio mnogo teži. Tadija je u finalu za nijansu bio slabiji od protivnika, reprezentativca Vuka Berkovića iz Novog Sada.

     

    Ognjen Stajić je osvojio bronzanu medalju.

     

    Damjan Bajić je u polufinalu pobedio Dušana Prokića iz Sremske Mitrovice, a u finalu ga je sačekao Vuk Panić iz BK Konstantin iz Loznice. U vrlo napetom i kvalitetnom meču, sa puno udaraca sa obe strane, Bajić je jednoglasnom odlukom sudija pobedio i time doneo svom klubu još jedno zlato.

     

    Omladinac Strahinja Rašović, sa dve pobede, u četvrtfinalu protiv takmičara iz Inđije Milana Vukovića i u polufinalu protiv Damira Prohaske iz Sombora, izborio je finale koje će se održati 10. marta u Šidu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Tri zlata, dva srebra i jedna bronza, kao i jedno finale, dokaz su da Boks klub Banat spada u sam vrh vojvođanskog boksa. Uspeh je još veći ako se zna da zbog povreda nisu nastupili Dario Tomić i Josif Belić. Nastavljamo dalje – poručuje trener Boks kluba Banat Milivoj Šojić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport