• Nepravda bez presedana: Tadija Eremić, odlukom sudija, ostao bez evropske medalje

    Član Boks kluba Banat iz Zrenjanina Tadija Eremić je, kao član reprezentacije Srbije, nastupio na Evropskom prvenstvu u boksu za kadete i kadetkinje, koje je od 17. do 25. avgusta održano u Mariboru.   U osmini finala, u kategoriji do 44kg, Tadija je za protivnika imao takmičara iz Moldavije. Nakon tri runde, jednoglasnom odlukom sudija, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nepravda bez presedana: Tadija Eremić, odlukom sudija, ostao bez evropske medalje

    Član Boks kluba Banat iz Zrenjanina Tadija Eremić je, kao član reprezentacije Srbije, nastupio na Evropskom prvenstvu u boksu za kadete i kadetkinje, koje je od 17. do 25. avgusta održano u Mariboru.

     

    U osmini finala, u kategoriji do 44kg, Tadija je za protivnika imao takmičara iz Moldavije. Nakon tri runde, jednoglasnom odlukom sudija, mladi zrenjaninski bokser je pobedio i prošao u meč za medalju, gde ga je čekao bugarski takmičar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tužan kraj sportskog kolektiva: Kuglaški klub Kristal na korak do prinudne likvidacije

     

    Prvu rundu obeležila je Tadijina apsolutna dominacija. Drugu i treću rundu je nastavio u istom ritmu a završna reč ostala je na sudijama. Arbitri su, međutim, glasali 3:2 u korist boksera iz Bugarske.

     

    – Iznenađeni su bili i sami Bugari a da ne pričamo o ostalima. Mesta za našu žalbu nije bilo jer se, prema propozicijama IBA, sudijske odluke više ne mogu menjati. Medalja je gotovo visila o vratu našeg Tadije, ali je izostala zbog neshvatljive sudijske odluke. Nepravda bez presedana – poručuje trener Boks kluba Banat Milivoj Šojić.

     

    tadija eremić
    Foto: BK Banat

     

    Na korak do toga da ponove uspeh iz 2021.

     

    On ističe da se ovakva nepravda teško može zaboraviti, ali da se mora krenuti dalje, u istom ritmu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Bili smo na korak do toga da ponovimo uspeh iz 2021. godine kada je naš takmičar Strahinja Rašović sa dve pobede uspeo da donese medalju sa istog ovakvog takmičenja. Možda je bilo prostora da čak napravimo i korak više. Bilo kako bilo, idemo dalje. Znanja i umeća imamo, to smo pokazali kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Možda iz svega ovoga izvučemo i neku pouku da se sportski rezultati ne postižu samo u borilištu već i delom van njega. To su neke stvari na koje mi u ovom momentu ne možemo da utičemo ali ćemo ih imati na umu – zaključuje Milivoj Šojić.

     

    Zapaženi nastupi zrenjaninskih veslača na četvrtoj regati Kupa Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ljudi sin mi je boksovao u istoj grupi kao i Tadija i naravno oštecen od strane sudija u prvom kolu,Tadija je učestvovao na kup Podgorice dvije kategorije iznad mog Đola i pokazao je takvo umjece da ja i dalhe to prepričavam.Gledao sam finale te kategorije Moldavac protiv favorizovanih Ukrainaca vjerujte Tadija bi ih zajedno pobjedio.Tadija ce biti šampion i to tako dominantno da sudije nece igrati ulogu.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport