• Namerio se junak na junaka: Strahinja i Dario ponovo dokazali da su borci „lavljeg srca“

    Boks klub Banat iz Zrenjanina imao je dvojicu predstavnika na pojedinačnom prvenstvu Srbije u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji, koje je održano od 12. do 16. decembra u Novom Pazaru.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Namerio se junak na junaka: Strahinja i Dario ponovo dokazali da su borci „lavljeg srca“
    Foto: BK Banat

     

    Boje Banata branili su junior Strahinja Rašović, sa posebnim odobrenjem za nastup u omladinskoj konkurenciji, i Dario Tomić, koji se po prvi put oprobao u seniorskoj konkurenciji na prvenstvu države.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Milan Bulaja se do poslednjeg trenutka snažno suprostavio evropskom šampionu

     

    Strahinja Rašović je u kategoriji do 71kg za protivnika u četvrtfinalu imao Uroša Krstića iz  niškog kluba Vitez, inače aktuelnog svetskog i evropskog prvaka u kik-boksu.

     

    – Znali smo da će ovo biti jedno od najvećih iskušenja, ali isto tako smo verovali da možemo dalje. Posle tri runde žestoke borbe, u kojoj se, što bi se reklo, namerio junak na junaka, Strahinja je pobedio jednoglasnom odlukom sudija 5:0 – kaže trener BK Banat Milivoj Šojić.

     

    Sledeći protivnik bio je takmičar Konstantina iz Loznice Dimitrije Lukić. Vidno iscrpljen od prethodnog meča, Rašović nije imao dovoljno snage za još jedno iskušenje, pa je izgubio meč preglasavanjem sudija.

     

    Sigurni da mogu još dosta toga

     

    Dario Tomić je nastupio u kategoriji do 75kg, a za protivnika je u četvrtfinalu imao Miljana Savića iz BK Voždovac. Nakon tri runde kvalitetnog meča, Tomić je trijumfovao jednoglasnom odlukom sudija.

     

    Sledeći rival u polufinalu bio mu je takmičar domaćeg kluba Novi Pazar Imran Mašović. U pitanju je veoma neugodan protivnik, zavidne visine, spreman da pred svojom publikom pruži sve od sebe. Međutim, sve to nije bilo dovoljno, pa je Tomić i u ovom meču ubeležio čistu pobedu 5:0 i ostvario prolaz u finale.

     

    Tamo ga je čekao Aleksandar Šerifović iz BK Goša iz Smederevske Palanke. Nakon tri runde borbe, vidno iscrpljeni Tomić je prvu rundu izgubio, drugu dobio, dok je treća pripala protivniku. Preglasavanjem sudija, bokser Banata je izgubio meč.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Pojedinačno prvenstvo Srbije smo završili sa tri pobede i osvojenim bronzanim i srebrnim odličjem. Ujedno smo okončali ovu takmičarsku sezonu. Zadovoljni smo nastupima naših takmičara, ali isto toliko smo sigurni da možemo još dosta toga, što ćemo i pokazati u narednom periodu – poručuje Milivoj Šojić.

     

    Mirko Rapaić (OFK Begej) jedan od opasnijih igrača na poziciji beka

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport